Gi kvinnene en sjanse

ENGASJERT: Daad Gjerde er medlem av utvalget for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo Kommune

ENGASJERT: Daad Gjerde er medlem av utvalget for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo Kommune

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er et faktum at dersom flere innvandrerkvinner kommer i arbeid vil det være et gode både for dem det gjelder, for arbeidsgiverne og for samfunnet som helhet.

Et av de viktigste satsingsområdene når det gjelder å få flyktninger ut i arbeid, er kvinners muligheter til å komme ut i jobb eller utdanning. Kvinner som har innvandret, deltar i mindre grad i arbeidsmarkedet. Dette er et faktum.
For mange av dem er det utfordrende nok å komme seg på norskkurs, mange av dem har flere barn de må ta seg av, OG de kommer fra kulturer hvor kvinners plass er i hjemmet og på kjøkkenet.

Kvinnene i Movings Mamas er ikke noe unntak. Men disse kvinnene har klart å starte et selvstendig liv i Norge, de har klart å vise sine familier og andre at de kan noe, de har noe å gå til når ungene er på skole og i barnehage. De er selvstendige, de tjener egne penger og betaler skatt. Faktum er dersom flere innvandrerkvinner kommer i arbeid vil det være et gode både for dem det gjelder, for arbeidsgiverne og for samfunnet som helhet.

At vi i Nordre Follo som har et klart ønsker om å bosette flere flyktninger skal være de som stenger dørene for Moving Mamas, forstår jeg ikke. Her har vi kvinner som har jobb å gå til, så sender vi dem tilbake på sosialstønad. 50 000,- kroner i måneden er alt som skal til. Sosialstønad og dagpenger for alle som jobber der, er en mye større utgift i måneden.

Og det som er enda verre, er at vi tar fra disse kvinnene den stoltheten de har fått gjennom Movings Mamas. Jeg mener at vi må jobbe for å gi mennesker muligheter, og ta dem inn i fellesskapet. Ikke ta fra dem mulighetene, og ikke føre dem tilbake til sosialstønaden.

Vi har en jobb å gjøre når det gjelder integrering, og det må vi ta på alvor. Nordre Follo Kommune har et ansvar, skal vi bosette flyktninger så må vi jobbe aktivt for å gi dem arbeidsmuligheter og ikke sette dem på sosialen. Da mister vi mange ressurser som kan bidra til fellesskapet. Vi må gi Moving Mamas kr. 50.000, - i måneden og la Moving Mamas fortsette sitt viktige arbeid innen integrering.

Daad Gjerde, Nordre Follo Høyre Medlem av utvalget for oppvekst, idrett og kultur. Nordre Follo Kommune

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken