Hele, faste stillinger

Av
DEL

LeserbrevSV vil ha bedre kvalitet for de eldre. Vi vil ha hele, faste stillinger.

Mange eldre bor på sykehjem. Det er deres hjem, men flere av dem har fremmede folk på rommet sitt hver uke. Mange kommuner har flere vikar- og deltidsstillinger. Liker du at fremmende folk skal vaske deg, rydde tingene dine og rengjøre rommet ditt? Vi tror ikke det! Flere eldre føler at døren deres er en svingdør. Fremmede personer kommer og går. Eldre bør kjenne folkene som skal hjelpe dem. Helsefagarbeiderne og sykepleierne bør forstå dem de skal verne og hjelpe.

SVs plan er å ha hele, faste stillinger. Fire av fem nyutdannede helsefagarbeidere jobber deltid.

Norge mister mange dyktige og gode helsepersoner fordi de ikke kan leve med deltids- eller vikarstillinger. Mange slutter fordi de ikke kan låne penger for å kjøpe bolig, de kan ikke planlegge ferie og de vet ikke om de har penger til å betale husleia.

Norge trenger mer enn 40.000 helsefagarbeidere og 21.500 sykepleiere i 2030. Hvis SV vinner og får hele, faste stillinger kan kommunen vår friste flere gode fagpersoner til helse- og omsorgssektoren. Bra for de eldre, og bra for de ansatte.

De som har deltids- og vikarstillinger er mer syke enn de som har 100 % og faste stillinger. Sykemelding koster mye i kommunen vår. Det koster å ansette flere folk som pleier eldre. Vi kan spare penger hvis de har flere folk i hele, faste stillinger, fordi de er mindre syke enn de som har deltids- og vikarstillinger.

Mange vikarbyråer tjener rått når kommunen har mange syke ansatte. Timeprisen til sykevikarer er mye dyrere, fordi firmaene vil ha mye profitt. SV vil ha vikar-«pool». Det er å ansette noen personer som kan sendes ut til sykehjem ved behov.

SV vil at:

  • Kommunen skal ansette hele, faste stillinger
  • Oppgradere helsepersonell fra deltid til fast, hel stilling
  • Vikar-«pool» med hele, faste stillinger
  • SV vil ha hele, faste stillinger.

Nicholas Wilkinson, Stortingsrepresentant, Tårnåsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags