Vi må stå sammen om en skikkelig god oppvekst

Lite å spare: Det er kortsiktig å prøve å spare penger på de minste barna, mener innsenderen.  FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Lite å spare: Det er kortsiktig å prøve å spare penger på de minste barna, mener innsenderen. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi oppfordrer derfor politikerne til å stå fast ved den sentrale målsettingen i Ski kommune om at det skal skapes gode rammer for barn og unges oppvekst, skriver Trude Hellmann Holte, tillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund for helsesøstrene i Ski kommune.

DEL

Jeg er helsesøster og NSF-tillitsvalgt for helsesøstrene i vår flotte kommune. Kommunen som har gitt sterke signaler om viktigheten av å tenke stort og flott – og som har et mål om å bli landets beste oppvekstkommune. Vi skal stå sammen om «Skikkelig god oppvekst» for barn og unge i kommunen vår – men hva skjer nå? Gleden over vedtatt «Budsjett og handlingsplan 2018-2021» er nå snudd til bekymring. Bekymring over at kommunen gir signaler på at de likevel ikke skal satse like stort på samfunnets mest sårbare – nemlig våre små håpefulle. Hvorfor? Fordi kommunen skal spare penger. Rådmannens forslag til innsparing på helsestasjonen sparer ingenting på sikt!

Rådmannens forslag om IKKE å innføre kommunestyrevedtaket der det ble vedtatt midler til – systematisk foreldreveiledning til alle foreldre på helsestasjonen, vil IKKE være besparende for kommunens økonomi. Vedtaket er en oppfølging av kommunens strategiplan «Sammen om SKIkkelig god oppvekst» som legger opp til en satsing på primærforebyggende tiltak. Dette MÅ følges opp og ikke endres, til det beste for barn, unge og deres familier i kommunen vår.

Helsestasjonen er en tjeneste som når ALLE. Høy kvalitet innenfor denne tjenesten vil bidra til å forebygge fremfor og reparere. Forskning viser at primærforebyggende tiltak som når alle barn, unge og voksne gir bedre resultater enn å sette inn hjelpetiltak når utfordringer og belastninger oppstår. Kutt på dette området vil IKKE være sparing for kommunen på sikt.

Barnevernstjenesten forteller om økte antall akuttplasseringer av barn i kommunen vår, og i disse dager er det stort fokus på at barne- ungdomskriminaliteten stiger i landet vårt. Vi skal ikke lenger tilbake enn til høsten 2017 for å trekke lignende tråder til en svært alvorlig hendelse i Ski sentrum. Hvor kommer dette fra? I størst mulig grad må barn og unge få hjelp der de er. Tidlig innsats vil fremme sunne barn og unge som håndterer fremtidige utfordringer og risikoer. Ved å tilby systematisk foreldreveiledning til ALLE foreldre på helsestasjonen i Ski kommune vil dette gjøre foresatte tryggere i sin oppdragergjerning, slik at enda flere foresatte blir en ressurs for egne barn. Gi foreldrene i Ski kommune muligheten til å motta dette tilbudet, vi vet at forebygging og tidlig innsats nytter!

Vi oppfordrer derfor politikerne til å stå fast ved den sentrale målsettingen i Ski kommune om at det skal skapes gode rammer for barn og unges oppvekst. For å lykkes med dette vil det være et viktig bidrag at familier gis støtte fra svangerskap og gjennom hele oppveksten. Om lag 1250 ivrige ansatte står hver dag på i kommunen vår for å legge til rett for at barn, unge og deres familier skal få så gode oppvekstvilkår som mulig. Skal arbeidet gi resultater, å skape landets beste oppvekstkommune, er det viktig å gjøre kloke valg og holde stødig kurs. Rådmannens forslag om ikke å innføre vedtatte midler til – systematisk foreldreveiledning på helsestasjonen, er IKKE å holde en stødig kurs. Tvert imot vil dette være å kaste stein i glasshus og ikke å holde fokus på det vi i Ski kommune har bestemt at vi skal gjøre, – nemlig å stå «Sammen om SKIkkelig god oppvekst».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags