Bieffekt av Rustadskoleutbygging

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevI ØB 17.3. 16 leser vi at ordfører Ola Nordal (Ap) fikk presentert en liste med 260 navn fra foreldreaksjonen mot gigantskoler i Ås ledet av Nina Haugdahl, der kommunestyret blir bedt om å følge Helsedirektoratets anbefalinger om ute- og lekeareal på 50 kvm. pr elev. På en av plakatene stod det: Ja, til frittgående barn! Et flott initiativ; godt at noen taler barnas sak også. Her er navn nr. 261 til den lista.

Men slik det fremgår av artikkelen ser det ut som løpet likevel er kjørt for Rustad skoles del for ikke å trenere utbyggingsplanene, for alle barn må selvfølgelig ha skoleplass på sikt. Å kalle planen som de kommunevalgte regner på (15, 20 eller 23,5 % uteareal pr. barn) for «barnefiendtlig» (som jo egentlig ikke går an med tanke på barns kår på asylmottak og i andre lands krigssoner), er brukt mest for å få frem mitt poeng. For en bieffekt av denne utbyggingsplanen er at kommunen kan komme til å bli «fiender» av de eldre. Jeg tenker på de som bor i Bestefars- og Bestemorsvei kloss ved Rustad skole og hvordan de best skal greie seg gjennom utbyggingsfasen. Antakelig har kommunestyret allerede kommet på det jeg nå skal si, nemlig at de eldre i disse veiene helt sikkert vil bli negativt berørt uansett, men at en gedigen støyskjerm vil kunne minske forulempingen en god del. Så da er vi sikkert enige?

Engasjementet skyldes at jeg bodde på en byggeplass i ett år mens Åslund Boligsameie ble utbygd (flyttet inn i en av de seks første ferdigstilte leilighetene okt. 2010) og unner ingen andre (især ikke B-mennesker) det samme. Jeg kan love det ikke var attraktivt. Så mitt forslag er at samtidig som man vedtar utbyggingen mot Helsedirektoratets anbefaling, også vedtar å bygge et skikkelig anti-støy gjerde mellom Rustad skole og Bestemorsvei. Det vil koste noen ti-tusener, men tatt i betrakting at kommunale bygg av en viss størrelsesorden har en tendens til å bli noen millioner kroner dyrere enn budsjettert, vil dette bli som en pølse i slaktetiden.

Etterpå kan man i god gjenbruksånd bruke materialene til å bygge klatrestativ og hytter på skoleområdet.

Øystein Johnson

5
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags