For noen uker siden overvar jeg kommunestyremøte i Ski, et kommunestyremøte som jeg oppfattet som surrealistisk. 

Ski kommune skal bygge ny svømmehall på Langhus til en pris på over 700 millioner kroner. Men det var usikkerhet om ikke dette var for lavt, og rådmannen advarte mot dette, siden det å bruke et så stort beløp, ville svekke andre tjenester i kommunen. Det vil si at de kommunale tjenestene vil bli dårligere.

Og svømmehall til 700 millioner? The Well kostet 350 millioner. Det hele toppet seg da Aps gruppeleder Morten Ellingsen gikk på talerstolen og sa at det var det samme for ham om det kostet dette, eller om det ble 1 milliard eller 2 milliarder – bare de fikk en svømmehall.

Ikke i mine snart 30 år i politikken har jeg opplevd maken til galskap. Svømmehall trenger vi i Ski, men det er faktisk ekstremt uansvarlig å bruke så mye penger på det, og da ikke engang vite om det er nok.

Så har jeg i lengre tid lurt på hva Ski kommune hadde tenkt å ta for den aller fineste tomten kommunen eier. Og jeg har derfor med stor interesse lest innleggene til Atle Guttormsen, og trodde ikke mine egne øyne når jeg så at kommunen skal selge den flotteste tomten man eier for 200 parkeringsplasser.

Jeg kunne ikke tro det var sant, men så leste jeg leserinnlegget fra den politikeren i Ski som skal være ansvarlig for disse sakene, Bård Hogstad fra SV. Han uttaler at dette er det meste Akershus fylkeskommune noen gang har betalt for en skoletomt.

Les også

Hvorfor lyver du så mye, Tønnes Stenersen?

 

Jeg tror ikke fylkeskommunen noen gang har betalt med parkeringsplasser. Mulig de har tilbudt kameler, men neppe parkeringsplasser. Dette er nesten på kanten til svindel, men man skal heller ikke arrestere fylkeskommunen for tydeligvis å være ekstremt gode til å forhandle. Ski kommune har i hvert fall gått på en smell som man må leve med i mange år. Denne verdien er tapt for alltid. Man er lurt trill rundt.

Da vi skulle selge området Fugleåsen på Langhus for noen år siden, antydet rådmannen at vi kunne få rundt 70 millioner for tomten. Da vi la den ut på det åpne markedet fikk kommunen 190 millioner. Hva man kunne fått for tomten i Ski på det åpne markedet, vet man ikke – men 200 millioner er ikke urealistisk.

Disse pengene, som man nå har tapt for all fremtid, kunne man brukt på gode prosjekter i Ski (Nordre Follo), til rehabilitering, nye skoler, sykehjem osv.

I stedet bygger man sannsynligvis Norges dyreste svømmehall og gir bort en tomt verdt flere hundre millioner for ingenting.