Føler seg overkjørt av kommunen: - Vi er forbannet!

OPPGITTE: «I flere år har sameierne i Kolbotn sentrum forsøkt å få en dialog med kommunen. Praktisk talt alle forsøk har falt på steingrunn», skriver innsenderne Bjørn Flatgård, Halvor Eikeland, Jon Botn Jørgensen og Lars Kleivan. ARKIVFOTO

OPPGITTE: «I flere år har sameierne i Kolbotn sentrum forsøkt å få en dialog med kommunen. Praktisk talt alle forsøk har falt på steingrunn», skriver innsenderne Bjørn Flatgård, Halvor Eikeland, Jon Botn Jørgensen og Lars Kleivan. ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerVi er forbannet – i flere år har sameierne i Kolbotn sentrum forsøkt å få en dialog med kommunen – først og fremst politikerne, men også med administrasjonen for å finne en løsning på bygget som skal huse omsorgsboliger – som både vi som naboer og kommunen som ansvarlig for å levere tjenester til innbyggerne – kan være fornøyd med.

Praktisk talt alle forsøkene har falt på steingrunn. Resultatet av dette er at vi har måttet leie noen av landets beste jurister for å hjelpe oss å komme gjennom med våre beskjedne ønsker som vil gjøre livs- og bokvalitet bedre for en stor gruppe beboere som nå får en mastodont av et bygg midt i ansiktet.

Dette ble et bygg som er annerledes enn det man hadde grunn til å regne med, da beslutninger om kjøp ble tatt.

Hva slags kommune bor vi i?

Vi stiller spørsmål om hva slags kommune vi bor i som tvinger beboerne sine til å bruke store summer til advokater og andre fagfolk for å bli hørt. For ikke å snakke om den tiden som er blitt brukt av mange på denne saken. Kommunens handlemåte tvinger oss også til å ta saken opp med Fylkesmannen. Denne offentlige ressursbruken kunne vært unngått ved litt smidighet fra kommunens side.

Rådmannen og varaordføreren har blitt intervjuet i lokalpressen i den siste tiden. De hevder at det har vært en god dialog, men «det var synd at de (naboene) ikke likte resultatet», som rådmannen frekt uttalte nylig. Enten har de to herrer en underlig oppfatning av hva en god dialog er, eller så farer de med løgn. Vi har ingen problemer med å hevde det siste. Og kom ikke å si at vi er de eneste som er av denne oppfatningen. Se artikkelen som Jan-Elling Skaugerum nylig skrev i Oppegård Avis under tittelen «Vi har absolutt ikke blitt hørt».

Hvor er politikerne?

Legg ørene mot bakken og lytt. Det er ikke bare en gryende misnøye blant innbyggerne om hvordan kommunen håndterer denne og andre saker. Det er noe langt mer alvorlig. Vi mener også at private utbyggere blir stilt overfor andre enn det vi er vitne til i denne og lignende saker. Vi retter ikke bare kritikken mot Høyre, men spør: Hvor er politikerne? Hvorfor er det ingen som tar våre bekymringer på alvor og stiller de samme spørsmålene til den egenrådige toppledelsen i politikken?

Hvorfor stiller ingen politikere opp i de møter vi inviterer dem til – ofte uten å si ifra at de ikke kommer? Hvorfor er det ingen som setter seg inn i saken og ikke bare synes at nå har den tatt så mye tid at vi må få den igjennom – koste hva det koste vil? Hva venter vi? At dere stiller spørsmål ved alle de vurderinger, alt det skjønn, og alle de dispensasjoner som er gitt, og ikke minst om kommunen har sittet på altfor mange sider av bordet slik at saksbehandlingen ikke har blitt sikret den uavhengighet som kreves.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags