Hjertesukk fra Ski-beboer om kommunevåpenet

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det aller viktigste er at en historisk identitet og felles tradisjon blir videreført, skriver Knut Aanerud i dette innlegget.

DEL

LeserbrevHei ordfører Hanne Opdan,

Jeg viser til innlegg om bevaring av kommunevåpen fra Dag Øistein Endsjø.

Jeg forsøkte tidlig i høst å sende inn et forslag som nettopp tok sikte på bevaring av Ski kommunens særegne kommunevåpen i kombinasjon med Oppegårds kommunevåpen, men tross gjentatte forsøk kom min e-post ikke fram på den e-postadressen som forslagene skulle sendes til.

Jeg er selvsagt alt for sent ute nå, men på bakgrunn av Endsjøs innlegg i ØB tillater jeg meg å oversende mitt forslag til deg, da jeg er veldig enig med Endsjø i at man står i fare for å miste noe helt særegent dersom Skis hestehoder og Oppegårds 17 gulltriangler ikke videreføres i det nye kommunevåpenet for Nordre Follo kommune.

Forslaget mitt er en sammenstilling av begge de eksisterende kommunevåpen fra Ski og Oppegård både når det gjelder symbolikk og farger. Forslaget bringer begge kommuners tradisjon, kultur og historie videre i ett og samme uttrykk.

Fargene kan godt endres på det motivet jeg har foreslått, for eksempel at hestehodene farges gule i stedet for hvite, og at både hestehodene og de gule trianglene blir stående på sort bunn. Det aller viktigste er at en historisk identitet og felles tradisjon blir videreført.

Ta det med deg – om ikke annet som et lite hjertesukk fra en eldre Ski-beboer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags