Krf, Viken og redusert frivillighet

Forfatteren i lavterskeltilbudet D6 som drives på dugnad

Forfatteren i lavterskeltilbudet D6 som drives på dugnad Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lars Birger Salvesen (KrF), fylkesvaraordfører i Akershus, vil styrke frivilligheten ved å legge til rette og å bruke mer penger. Men Frp, H, V og Krf Regjeringen har som mål mindre skatter og avgifter, mindre penger til og fra det offentlige.

H og Frp ønsket å fjerne de folkevalgte fylkeskommunene og inngikk derfor et kompromiss med Krf og V om å slå sammen fylkeskommunene, slik at mer kunne overføres fra stat til fylkesnivå.

Men økt forskjell i fylkenes størrelse gjør det vanskelig eller umulig. Kjempen Viken blir så dyr og tungvidt at H og Frp er et skritt nærmere sitt mål om at demokratiet på fylkesnivå erstattes av Regjeringens embetsmenn (fylkesmenn) eller kjempestore kommuner.

Det er umulig for politikere i Viken å ha innsikt i hele Østfold, Akershus og Buskerud. Derfor blir de nødt til å overføre avgjørelser til byråkrater og ekspert som ikke kan avsettes ved valg. De som ikke velges får ofte større og større tanker om seg selv, tanker som tilsier høyere lønn på toppen av et voksende ineffektivt byråkrati.

Det motsatte av å delegere makt og myndighet ned til de som vet og kan, slik at sjefsstillinger kan inndras. Med et stor byråkrati med mange sjefer langt vekk både sosialt og geografisk, blir det vanskeligere å bedrive frivillighet gratis på sin fritid. Krf politikk med sammenslåing av fylker fører til det motsatte av å tilrettelegging for frivillige.

Trygve Roll-Hansen, Nest nederst på kommunevalglista til Ås SV, Ås

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken