Kulturhuset D6 med akustikk, terapi, lek i skolegården og mindre CO2

Av
DEL

LeserbrevDet er bare Høyre og Ap i Ås som har ønsker å rive kulturhuset D6, men de har en stemmes overvekt i kommunestyret. De er nå informert om:

Akustikk i store sal i D6. Sangpedagog og sanger Harriet Kjus Müller-Tyl leier D6 på tirsdager. Hun har kor, sangundervisning og konserter der. Ifølge henne har store sal i D6 (fra 1913) noe av den beste akustikken i Ås. Blant annet øver operasanger Mari Askvik i D6. I store sal er det klang i sang og musikk. Salen har et flygel og brukes til konserter.

Kunstterapi i D6 med sjel. Ås kommunes kontor for ungdom og studenter har sendt unge mennesker til kunstterapi i D6. Ungdom og studenter med problemer finne seg ofte ikke til rette i nye og sterile lokaler.

Lek i skolegården med D6. I dag leker skolebarn på trappene og ved ytterveggene til D6, lek som ikke vil bli gjort på den plassen en får ved å rive D6. Det betyr en dårligere skolegård for lek dersom D6 rives. Det gjelder spesielt de skolebarna som ikke er av de tøffeste og sterkeste.

Mindre utslipp av CO2. Klimanøytral kommune ønsker Ås å bli. Det motsatte av å river trehus som kulturhuset D6, Ungdomsklubben Midgard, Tandberg huset og administrasjonsbygget Stallen. Alle er trehus med tre som lagrer CO2, når de rives og brennes, slippes CO2 ut i atmosfæren. Produksjon av betong er den kilden som gir tredje mest C02 utslipp i Norge. Også ved flytting av D6 kreves betong til kjeller og grunnmur.

Trygve Roll-Hansen, Dugnadsarbeider og styremedlem i D6, Ås tettsted

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags