#KulturMåFinneSted

Heidi Sundkøien, trombonist i Ski Janitsjar og listekandidat for Nordre Folle Høyre

Heidi Sundkøien, trombonist i Ski Janitsjar og listekandidat for Nordre Folle Høyre Foto:

Av
DEL

LeserbrevHver onsdag drar jeg på øvelse med Ski Janitsjar hvor jeg spiller trombone. Øvelsene er mitt friminutt i en travel hverdag. Det er en sann glede å sette seg ned på min faste plass i trombonerekka. Følelsen av å skape musikk sammen med musikere fra 13 til 70 år er ubeskrivelig. Det er mange av oss i Nordre Follo som gleder seg til øvelsene i voksenkorpset, i skolekorpset, i koret, i dansen, i små og store orkestre, på teater, på balletten og på kulturskolen.

Kulturlivet i Nordre Follo utgjør et vidt spekter kor, korps, orkestre, vokalgrupper, teater og dans. Det meget aktive frivillige kulturlivet i vår nye kommune er viktige bidragsytere til innbyggernes trivsel og utgjør limet i lokalsamfunnet vårt. Konserter, oppvisninger og forestillinger holdes jevnlig gjennom året. Enten i Ski Rådhusteater eller i Kolben, i kirkene, på samfunnshus og andre egnede lokaler.

For det frivillige kulturlivet er det avgjørende at de har gode vilkår til å utøve sin aktivitet. Det koster å lønne dirigenter, vedlikeholde instrumenter og ha gode lokaler å øve i.

Det betyr at økonomi, tilgang til gratis og gode øvingslokaler er viktig for det frivillige kulturlivet. Gode øvingslokaler bør være i henhold til «Norsk standard for god akustikk i øverom og konsertlokaler» (NS8178). Videre at de kommunale tilskuddene har en fornuftig størrelse som gjør det enklere for det frivillige kulturlivet å drifte sin organisasjon. Til sist at øvingslokalene er gratis i henhold til Voksenopplæringsloven.

Nordre Follo Høyre vil jobbe for det varierte kulturlivet og samarbeide med alle kulturorganisasjonene i kommunen. Her er også Viken Høyre en god støttespiller som aktivt vil støtte kultursatsninger i fylket. De vil også bidra til blant annet at frivillige aktører får gode rammevilkår for å videreutvikle et fritt kulturliv.

Som amatørmusiker og som listekandidat til Nordre Follo Høyre vil jeg spesielt jobbe for å få til gode vilkår for det frivillige kulturlivet i Nordre Follo kommune. Godt valg og vel blåst!

Heidi Sundkøien, Trombonist i Ski Janitsjar og listekandidat for Nordre Follo Høyre, Ski

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags