Man vinner ikke ved å snu halvveis

Nå må politikerne legge prestisje til side og ta Nordre Follo-hatten på, skriver innsenderen, som mener vi trenger ett godt og stort svømmeanlegg i den nye kommunen. Ikke to små.

Nå må politikerne legge prestisje til side og ta Nordre Follo-hatten på, skriver innsenderen, som mener vi trenger ett godt og stort svømmeanlegg i den nye kommunen. Ikke to små. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Våre svømmere vinner ikke mesterskap når de må vende ved 25 m. En friidrettsutøver vinner ikke 5000 meter ved kun å trene 400 metere. Er ikke Oppegårds beboere tjent med å få et internasjonalt konkurransebasseng på Langhus? Geografisk vil Langhus være Nordre Follos midtpunkt og lett tilgjengelig for de som ønsker å benytte fasilitetene?

DEL

Meninger«Vi må prioritere folkehelsen og -bad» sier politikerne i Ski som ikke har investeringsrammer med rom for 650 mill for Langhus-prosjektet. Hvor ble det av planene om en svømmehall av internasjonal karakter med 50 meter og stupetårn på 10 meter.

En storkommune med felles mål og idrettslag som kan forenes på tvers av gamle kommunegrenser vil kunne realisere drømmen! Dette kan sees på som det første Nordre Follo-prosjektet hvor det nåværende Oppegård og og nåværende Ski har en felles satsning.

Ski har en budsjettramme på 450 mill, og Oppegård kommune har skutt inn 20 mill. De resterende 180 mill kan med omprioritering finansieres av Oppegård ved å utsette sin vedtatte Kolbotn svømmehall som er kalkulert til 284 mill. Sofiemyr svømmehall vil således kunne opprustes innenfor dette. Vi lever godt med et rehabilitert folkebad på Sofiemyr i 4 år til.

Både Ski og Oppegård har i tillegg «kjekt å ha prosjekter» som opprusting av sentrumsområder som med fordel også kan stilles i bero å medvirke til en sikker finansiering av Langhus svømmehall. Ski-politikerne kan ikke forvente at Oppegård alene skal dekke manglende evne til å finansiere prosjektet.

Nå må politikerne legge prestisje til side og ta Nordre Follo-hatten på. Vi vet ikke om den blir rådgrønn eller blå, men ALLE partiene vil være tjent med å gjøre felles sak i dette tilfelle.

Likeså stiller det krav til at idrettslag/svømmeklubber enes om felles mål for å sikre en konkurransearena. Svømmemiljøet i Ski er nok interessert i dette, det gjenstår å se om idrettsmiljøet i Oppegård kan støtte opp under det.

For beboerne i Oppegård er ikke avstanden til Langhus lengre enn at man kan dra full nytte av den nye hallen – tillegg til Sofiemyr svømmehall. Kollektivt er det lett tilgjengelig og pilotprosjektet til Ruter med fra til Idrettsparken på Sofiemyr kan også utvides til å gjelde Langhus.

Det er mange innbyggere i Oppegård som vil støtte oppunder dette. Ski kommune vil ta det imot med åpne armer. Det hele står og faller på Oppegård-politikernes holdninger og åpenhet for kursendringer. Her er det nok H og A som må skifte kurs. Flere mindre opposisjonspartier har allerede markert at de ønsker å beholde Generasjonsparken på Kolbotn og ha svømmehall et annet sted.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags