Lokalpolitisk renkespill

TROPPER AV: Johan Alnes (Ap) under partiets medlemsmøte mandag.

TROPPER AV: Johan Alnes (Ap) under partiets medlemsmøte mandag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LederDe siste dagers spill om makt og posisjoner i Ås kommune, viser med stor tydelighet at lokalpolitikken langt fra er en uskyldig arena.

Arbeiderpartiets forhandlingsutvalg hadde fått støtte for en bindende avtale med SV, Venstre og MDG, som både fordelte posisjoner, og sikret en felles politisk plattform for neste fireårsperiode.

Avtalen kom i stand slik avtaler oftest gjør – ved å forhandle og kompromisse. Men noen i partiet som har hatt uavbrutt ordførermakt de siste 24 årene, var ikke fornøyde med resultatet.

Og da Høyre og FrP ville forhandle seg frem til politiske posisjoner mot å gi fra seg upolitiske posisjoner som varaordfører-rollen til Arbeiderpartiet, ble det for fristende.

Møtet mandag kveld satte til slutt en stopper for forsøket på å løpe vekk fra en avtale Ap hadde inngått. Prosessen, diskusjonen og den interne debatten i partiet fremstår ikke bare som uryddig, men er egnet til å svekke partiets troverdighet som avtalepart.

At partimedlemmer med avtroppende ordfører Johan Alnes i spissen, heller vil samarbeide med Høyre og FrP, viser en politisk dreining velgerne ikke nødvendigvis har velsignet.

Når kommunestyret i kveld konstitueres, blir det med en forpliktende avtale mellom fire partier i bunnen – men med opplagt fare for utroskap i kommende fireårsperiode, om ikke partiledelsen svinger pisken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags