På tide å gi slipp nå, Sanner

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederOnsdagens møte i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget må ha gitt kommunalminister Jan Tore Sanner noe å tygge på. Etter iherdig politisk lobbyvirksomhet fra SV-erne Karin Andersen, Nicholas Wilkinson og utrettelige Kristine Lien Skog – og med en hel del oppbacking fra Senterpartiet – leverte komiteen fra seg følgende innstilling til Stortinget: «Stortinget ber regjeringen ikke videreføre arbeid med grensejustering mellom Ski og Ås ut fra de klare vedtak som er gjort i Ås kommune». Forslaget har tilslutning fra Venstre, KrF, SV, Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Selv med enkelte utbrytere i partiene er stemmeovervekten overveldende.

«Grensejusteringen», eller delingen om du vil, er død og begravet. Med mindre Regjeringen velger å se bort fra et tydelig flertall på Stortinget, og likevel vil ha Fylkesmannen til å utrede konsekvensene av å dra en grenselinje mellom Ås og Ski langs E18. Det står den fritt til. Men det vil vi advare mot. Det er på tide å gi slipp nå, Sanner.

Vi mener det er ryddig med en avklaring. Beboerne i Solberg-området har levd lenge nok i uvisshet om hvilken kommune de i fremtiden skal tilhøre. For noen har dette vært svært viktig, mens mange ikke har vært opptatt av hvilken kommune de er registrert i. Men det vi går glipp av ved at utredningen fra Fylkesmannen nå stopper opp, er en skikkelig vurdering av beboernes «kommunale avtrykk». Hvilke tjenester bruker beboerne i området i hverdagen, og hvor ligger de? For et godt samarbeid, og fremtidig utvikling, er det viktig at Ås kommune er lydhør for kritikken som reises mot den storstilte utbyggingen som planlegges i den delen av kommunen. Nærmeste stasjon vil fortsatt ligge i Ski, det samme gjør nærbutikken.

Signalet om samtaler om fremtiden for Tandbergløkka, lover godt. For forholdet mellom Ski og Ås bør være grenseløst godt – ikke preget av grensekrangel.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags