Statens vegvesen har feilet stort i planleggingen av Norbytunnel-oppgraderingen

Onsdag er det tredje dag med trafikkaos på grunn av oppgraderingen av Nordbytunnelen.

Onsdag er det tredje dag med trafikkaos på grunn av oppgraderingen av Nordbytunnelen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerMandag stengte Nordbytunnelen for rehabilitering. Det ble et mareritt for bilistene. Kaoset har vart hele denne uken.

I går hadde Follorådet – foreningen for ordførerne i regionen – et møte med Statens vegvesen for å finne ut hvilke tiltak som kan settes i verk for å redusere ulempene for bilistene. Inn i møtet hadde Follorådet egne forslag: At det settes opp ferger fra Drøbak til Lysaker og Oslo, og flere busser til hovedstaden. Forslagene er gode, men løser ikke trafikkproblemene på egen hånd. Det må flere tiltak til. Og de må iverksettes raskt.

Trafikksituasjonen på Folloveiene morgener og ettermiddager denne uken har vært uholdbar. På E6 har stillestående køer gjort reiseveien godt over en time lenger på selv korte strekninger. Frustrasjonen blant bilistene har vært så høy at enkelte har tydd til ulovligheter og risikert førerkortet med hasardiøse handlinger, og kjøring mot kjøreretningen. I de mest opphetede situasjonene har bilister tatt nevene i bruk mot andre.

Det er selvsagt totalt uakseptabelt. Men det er ikke på E6, der bilene står bom stille, at de groveste trafikkbruddene skjer. Det er den eksplosive trafikkøkningen på småveiene som skaper farlige situasjoner for skolebarn og andre myke trafikanter. Barna som ikke har en busslomme i stå i langs Sundbyveien, eller skoleelevene som krysser fylkesveien i hopetall i Ås, på vei til den nye modulskolen mens trafikken pakker seg hele veien til Holstad. Langs Langhusveien, som allerede er belastet med anleggstrafikk til og fra Follobane-området. Eller på småveiene i Togrenda.

Statens vegvesen har feilet stort i planlegging av rehabiliteringsarbeidet, og de trafikale problemene som har oppstått er grovt undervurdert. Tilsvarende arbeide langs Ring 3, der både Brynstunnelen og Smestadtunnelen ble stengt samtidig, skapte ikke i nærheten tilsvarende kaos, til tross for større trafikkmengde. Vi forventer at Statens vegvesen snarest iverksetter en rekke tiltak som reduserer trafikkproblemene. Bilistene fortjener bedre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags