Takk for hjelpen i 2016

På SIDELINJEN: Debatten om kommunesammenslåinger preget nyhetsbildet i 2016, og Tuva Moflag og Thomas Sjøvold fikk ryggdekning fra sine innbyggere til å forhandle videre. Ås-ordfører Ola Nordal (til venstre) fikk beskjed om å holde seg på sidelinjen.

På SIDELINJEN: Debatten om kommunesammenslåinger preget nyhetsbildet i 2016, og Tuva Moflag og Thomas Sjøvold fikk ryggdekning fra sine innbyggere til å forhandle videre. Ås-ordfører Ola Nordal (til venstre) fikk beskjed om å holde seg på sidelinjen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Du som leser har vært med på å hjelpe ØB til opplagsøkning for første gang på over ti år, skriver ØB-redaktør Martin Gray.

DEL

LederDet er allerede 366 dager siden vi var her sist. 250 papiraviser siden. Tusenvis av artikler vi har skrevet, fotografert til, publisert på internett og delt i sosiale medier. Kommentert. Likt. Blitt forbannet på, skuffet over, eller opplevd å få en god følelse av. Det er akkurat sånn ukene, månedene og årene i lokalavisen er, og slik de bør være.

Alle er vi utålmodige. Vi vil videre. Vi ser fremover til prosjekter som skal realiseres og oppgaver som skal løses. Ideer skal settes ut i live. Vi skal prøve og vi skal feile, og vi skal for all del ikke bli stående på samme sted. For dét er stillstand – ikke utvikling. Samtidig er det nettopp på tampen av året det ligger mye fornuft i å stoppe opp og å se seg tilbake. Hvor var vi egentlig på denne tiden i fjor? Og selv om vi syns ting til tider går for sakte – hva er det vi har oppnådd i året som nå ebber ut?

Og for et år det har vært! Innbyggerne i Ski og Oppegård har stemt for å endre kommunesammensetningen i Follo for alltid. I Ås valgte man det bestående, så vil 2017 vise om det blir slik, eller om kommunen tvangssammenslås med naboene i øst eller vest.

Kriminelle nettverk er rullet opp, med forgreininger til Follo, sentrale politikere avsløres for grove kriminelle handlinger, lokale gründere opplever suksess, folk fra Follo engasjerer seg for vanskeligstilte i Afrika, Sør-Amerika og for flyktninger fra Syria. Follo-folk preger idrettslivet, kultursektoren og næringslivet blomstrer. Området er en region i endring, full av spennende folk med store ideer, og en drivkraft til å sette dem ut i live. Det er dette som er Follo.

Det er vi som er Follo.

For Østlandets Blad har det vært et godt år. Vi går ut av det med over 500 flere abonnenter enn vi startet 2016 med. Etter nesten 15 år med jevnt opplagsfall i ØB, som i de fleste andre aviser, er det en god følelse å se at abonnementstallene peker oppover. At flere ser betydningen av å følge med i lokalavisen er enormt inspirerende for oss som jobber med den.

Les mer om året som gikk:

Dere som leser oss har deltatt i stor del i å forme ØB gjennom dette året, med tips og innspill, ideer til reportasjer og personer som bør intervjues. Og ikke minst som deltagere i den lokale debatten, som er en del av rammeverket lokalavisen er tuftet på. I år har vi hatt tett opp under 500 lokale debattinnlegg på trykk i avisen, i tillegg til et par hundre publisert kun på ØB.no. Vi søker å finne et lokalt engasjement, og refuserer et stort antall innlegg fra nasjonale interessegrupper, og rikspolitikere. Det som dukker opp i lokalavisen skal være lokalt – nyheter og innlegg fra andre deler av landet er det andre som lager lettere, bedre og mer relevant enn ØB gjør.

Martin Gray, ansvarlig redaktør i Østlandets Blad.

Martin Gray, ansvarlig redaktør i Østlandets Blad. Foto:

Lokalavisens oppgave er todelt – å finne det som berører innbyggerne i nedslagsfeltet og formidle det på en god måte, og å speile det som skjer av aktiviteter her. I 2016 har vi hatt 800 sider om det som skjer på idrettsarenaene i området vårt, og der utøvere fra vårt distrikt konkurrerer.

Samtidig har leserne av avisen – i papir eller som eAvis – fått omtrent 1200 sider med reportasjer og nyheter fra det rike kultur- og foreningslivet i regionen vår.

Vi får med oss mye, men ikke alt, og nettopp derfor er vi avhengige av aktive lesere, som tipser, peker oss i riktig retning, og som tar et bilde når de tror det kan være av interesse. For det er i samspillet mellom avisen og leseren at vi utvikler oss til det bedre.

Til deg som har vært med oss hele veien, eller som bare har blitt med gjennom deler av året, har jeg lyst til å si tusen takk! Nå gyver vi løs på et nytt år full av inspirasjon med den tilliten dere har vist oss i 2016.

Takk for i år – vi ses i 2017!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags