Man kan lure på hvorfor det går så galt når lokalpolitikere skal bygge idrettsanlegg

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerIdretten står svakt i lokalpolitikken.

Man kan lure på hvorfor det går så galt når lokalpolitikere skal bygge idrettsanlegg. Det spiller ingen rolle om det er små isflater, store hallanlegg, eller svømmearena. Bråk blir det uansett.

Det er et skrikende behov for flere og bedre idrettsanlegg i Follo. Omtrent alle idrettslag og idretter melder det samme: Anleggskapasiteten er sprengt. Å bygge nye idrettsanlegg er den letteste måten å blidgjøre velgerne. Da er det rart å stå på sidelinjen og se prosessen spore av gang etter gang.

En av grunnene er at det er for få lokalpolitikere som kan idrett, er opptatt av idrett og forstår idrettens premisser. Det er bakgrunnen for at man tar idretten med i råd og utvalg – for å sikre at idrettens behov ikke forsvinner i den politiske prosessen. Da er det lurt å høre etter.

Om det er plass til friidrett i hallen i Ås, tribuner i turnhallen i Ski, eller om takhøyden er for lav i den planlagte storstuen på Sofiemyr – det er lov å lytte. Å ikke bruke den ene anledningen man har til å gjøre det riktig, er dårlig politisk håndverk.

Oppegård-ordføreren har rett i at det at idretten får uttale seg ikke betyr at politikerne må ta med alle ønskene. Samtidig er det nettopp politikerne som forvalter fellesskapets verdier, og som skal gjøre det på den beste måten – på vegne av alle oss andre.

I Oppegård er det to meter takhøyde og 15 millioner kroner som skiller et praktanlegg fra å være et overdådig treningsanlegg, til noe som kan brukes i konkurranser. Etter den elleville investeringsviljen kommunestyret viste i budsjettprosessen i høst, er det pussig å se hvor viktig det er å spare et såpass lite beløp, samtidig som det gjør hele prosjektet dårligere.

I idretten – i motsetning til i politikken – er «bra nok» sjeldent bra. Man vinner ikke medaljer med «bra nok». Det bør ikke politikere heller.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags