Velgerne forventer at det er fire tydelige stemmer på Stortinget som taler Follos sak

Det er store forventinger til stortingsrepresentantene fra Follo.

Det er store forventinger til stortingsrepresentantene fra Follo.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerStortingsvalget ble akkurat den neglebitende thrilleren den var spådd til å bli. Regjeringsmakten bølget frem og tilbake gjennom kvelden, fra de første valgdagsmålingene ble sluppet i det stemmelokalene stengte.

Regjeringens støttepartier Venstre og KrF vippet opp og ned rundt sperregrensen som en dupp i et abbortjern, og selv om SV og Senterpartiet gjorde gode valg, har Arbeiderpartiet gjennomført et katastrofalt dårlig et. Som Lars Nehru Sand i NRK oppsummerte: Det er ikke sikkert det holder med en dråpe når oppvasken skal tas.

For Follos del har det vært et godt valg, der vi ender med fire engasjerte politikere på Stortinget. Tre av dem, Nina Sandberg (Ap), Tuva Moflag (Ap) og Nicholas Wilkinson (SV), gleder seg over egen plass, men er samtidig skuffet over at det ikke ble et regjeringsskifte. Nils Aage Jegstad (H) er godt fornøyd med å få fortsette i maktens korridorer.

Med det engasjementet politikerne har hatt i valgkampen – og den tilliten velgerne nå har vist dem – er forventningene høye på Follo-folkets vegne. Velgerne forventer at det er fire tydelige stemmer på Stortinget som taler Follos sak. Som kjemper for at Follo er en region som blir vurdert hver gang også ikke-støyende statlige prosjekter skal lokaliseres, og at igangsatte prosjekter i det som er et av Østlandets største pressområder, finansieres og fullføres.

Vi har forventninger til at det er fire politikere på Stortinget som ikke bare taler Follos sak, men som også er lydhøre for Follos behov. Som er tilgjengelige for sine velgere, og som står opp for regionen. Når stortingspolitikerne kjenner pendlertilværelsen på kroppen, forventer vi at de kjemper pendlernes sak.

Forventningen velgerne måtte ha, blir trolig bare overgått av de forventningene politikerne har til seg selv. Men de skal vite at vi følger med, og at vi skal gjøre dem ansvarlige for sine valg og handlinger.

Lykke til Tuva, Nina, Nicholas og Nils Aage!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags