Manglende fritidstilbud for barn og unge på Vinterbro

Skatebarn

Skatebarn Foto:

Av

Ås kommune har mange barn, nesten halvparten av disse barna bor på Vinterbro.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Idrett er bra for barn, barn og unge trenger mestringsfølelse, de trenger å bli utfordret fysisk og de trenger et nettverk. Har de ikke det, kan de fort føle at de ikke passer inn, føle seg utenfor. Men ikke alle barn ønsker, har økonomi eller passer inn i lagidrett. På Vinterbro finnes det ikke noe tilbud til de barna som ikke vil kaste ball, sparke ball, eller svømme.

Skal det være sånn? Må man være del av lagidrett for å passe inn?

Nei, men det krever tilrettelegging.

Rullende aktivitet (skateboard, sparkesykkel, bmx og rulleskøyter) er samlende, billig og bygger samtidig opp under en individuell mestringsfølelse. Det er en idrett som fanger opp barn som typisk ikke trekkes mot lagidretter, men likevel fullt trenger et fritidstilbud. Det er også stadig flere jenter som skater, i det som til nå har vært en typisk guttedominert aktivitet. Mange barn som driver med lagidrett trenger også et fritidstilbud utenom dette, hvor man kan møte venner, være sosial, leke og ha det gøy utenfor trening og skole.
Rullende aktivitet er den hurtigst voksende egenorganiserte aktiviteten blant de unge, i tillegg til at gjennomsnittsalderen stadig blir høyere.

Ås er en stor kommune med flere tettsteder og lange avstander. Solberg skole har en liten rullepark/aktivitetspark på skolens område, problemet er at den nettopp ligger på skolens område, noe som har ført til at man blir bortvist når den brukes av skolen eller SFO. Den er også liten, og ligger et godt stykke unna Vinterbro.

Det finnes veldig fine fritidstilbud som rulleparker/aktivitetsparker i kommunene rundt. Barn og unge er da avhengige av foreldre som kjører, eller de må reise kollektivt. For de minste barna er ikke kollektivt et alternativ.

I kommunene rundt har de også slått sammen aktivitetspark og rullepark, noen har også en egen treningspark, dette er samlende og bygger opp under flere interesser som hele familien kan ha gleden av.

• Drøbak har rullepark, parkour, turnbøyler og nedfelte trampoliner.
• Vestby har rullepark, flere skateramper og skal bygge en egen treningspark.
• Kolbotn har en rullepark med klatrevegg.

Et fritidstilbud som kan samle barn, unge, og til og med voksne er noe Vinterbro absolutt trenger.

Når skal barna våre bli prioritert?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken