Erstatt dårlige og ulønnsomme helseforetakledere med enkel datateknologi

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Landets pengeforbruk er forventet å være moderat en stund fremover. Man har derfor innført New Public Management (NPM) i sykehusene og organisert dem som helseforetak og fjernet lokalsykehus samt andre nødvendige beredskapsmessige funksjoner.

En del av formålet med NPM er ikke annet enn å levere "pro forma" tall som fremstår som plausible i regnskapene. For å oppnå dette ansettes administratorer og ledere i flere nivåer i henholdsvis regionale helseforetak (RHF) og helseforetak (HF). Arbeidsoppgavene til denne formidable ledelsesstaben er primært å sette forhåndskalkulerte tallverdier i spesifikke kolonner for at regnskapene skal se tilforlatelige ut.

Flere av disse lederne mangler kompetanse og nødvendige forutsetninger for sykehusdrift. Lokalsykehus legges ned, pasienter utredes dårlig og utskrives før de er ferdig behandlet. Til tross for dette har en del av staben høyere lønn enn Statsministeren, fete pensjonsordninger og solide sluttpakker, alt på skattebetalernes regning.

En moderne laptopmaskin har tilstrekkelig med kapasitet til å utføre den tallbehandling som foretas ved alle landets HF og RHF til sammen. Dataprogrammet som behøves er ikke annet enn et regnskapsprogram spesialtilpasset for sykehusdrift. Slik programvare er tilgjengelig.

La ressursene gå til helsedrift fremfor til å finansiere lønninger til ledere som bygger ned vårt helsevesen og setter det tilbake i utvikling !  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags