Nå blir det gratis skolemat på alle videregående skoler

Hoda Imad, 5. kandidat Viken Arbeiderparti

Hoda Imad, 5. kandidat Viken Arbeiderparti Foto:

Av
DEL

LeserbrevMens høyresiden var og fremdeles er mot, har Arbeiderpartiet i Viken sørget for at alle videregående elever i Ski, Oppegård og resten av Viken skal få gratis skolemat på skolen hver eneste dag! En seier for ungdom, men en enda større seier for framtida!

I dag møter 1 av 4 videregående elever opp på skolen uten å ta med seg matpakke. Enkelte av de blakker seg på butikken eller i kantina, noen kjøper seg usunn mat og noen går hele skoledager uten å spise noe som helst. Det er alvorlig. Derfor mener vi i Arbeiderpartiet at det er en selvfølge at fellesskapet skal stille opp ved å tilby gratis og sunn skolemat på alle videregående skoler i Akershus, Buskerud og Østfold. Det er bra for de elevene som blakker seg, bedre for de som spiser usunn mat og aller best for de som går hele skoledagen uten å spise. Derfor er jeg stolt at Arbeiderpartiet gikk til valg på gratis skolemat, og bare uker etter valget leverer på det i Viken. Det betyr noe hvem som styrer!

Grunnene til at det er bra at elever får gratis skolemat er mange, men her er tre. For det første, det er bra for skolefellesskapet fordi det gir rom for å sette seg ned og spise med vennene sine før timestart. For det andre, det er bra fordi det redusere de sosiale forskjellene, da det gir elever likere utgangspunkt til å lære og mestre. For det tredje, det er veldig bra for læringsmiljøet i klassen, da vi vet at konsentrasjonen og læringen blir bedre dersom en har spist næringsrik mat.

Forslaget er rett og slett en vinn-vinn-situasjon, uansett hvordan Høyre-folk prøver å vri og dra på det. Elevene vinner fordi de får seg noe å spise og lærerne vinner fordi de får enda mer læringsvillige elever.

Hoda Imad, 5. kandidat Viken Arbeiderparti, sentralstyremedlem i AUF, Oppegård

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags