Naturen vår er politikernes glemte ansvar

Av

Hver eneste dag leser vi nyheter om vår måte å leve på ikke passer til naturen. Tenk det. Aldri omvendt.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. Naturen skal tilpasses oss. Aldri motsatt. Hvor er den langsiktige styringen av naturen? Oljeutvinning som flytter iskanten etter hvert som vi forbruker klodens ressurser negativt, nedbygging av natur for næring, utbygging av habitater vi aldri får igjen, grøfting av myrer som er et enormt lager av CO₂ og et artsmangfold med milliarder av insekter.

Insekter vi er dønn avhengig av, men den kortsiktige profitten er for enkelte partier viktigere. Her er Sp, Ap og Frp i en særklasse. Skyting /fortrengning av truede arter nasjonalt og globalt i tillegg til arter som mister sitt habitat i vår jakt etter profitt. Det er null kontroll på dette.

Nye kommunepartier fungerer som nye spader for å bygge ned naturen.

Enhver kommune legger opp til nedbygging av natur for sårt tiltrengte penger i kommunekassa.

Hvor skal det ende og hvor skal det stoppe? Skal vi snart ta et nasjonalt ansvar utenom fine ord for det råkjøret vi gjør på naturen? Skal vi henge denne knaggen på u-land som ikke har de ressursene i-land som vi selv har fordi det er lettvint og kjøper oss fri fra et ansvar? (Det siste fra distrikt-Norges enkelte kommuner er å boikotte plastinnsamling fra elver i Sørøst Asia.) Kun fordi WWF står bak TV-aksjonen 2020.) Hvor lenge skal politikerne gjemme seg bak ordet «bærekraftig bruk av naturen» når de tenker økonomi lenge før de tenker natur? Skal vi snart begynne å ta ansvar for våre etterkommere? Det hjelper ikke at vi beboere legger papp i en kasse og rest i en annen når staten og kommunene motarbeider alt en innbygger forsøker å gjøre for et bedre miljø.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken