Ni måneder med trygg styring av Nordre Follo

Oddbjørn Lager Nesje, gruppeleder for Nordre Follo Arbeiderparti

Oddbjørn Lager Nesje, gruppeleder for Nordre Follo Arbeiderparti Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Denne uken har Arbeiderpartiet styrt den nye kommunen vår i ni måneder sammen med de andre flertallspartiene. Vi er stolte men ikke fornøyde med hva vi har oppnådd etter ni måneder med Nordre Follo. Stolte over alt vi allerede har fått til. Men ikke fornøyde fordi vi fortsatt har mange flere politiske ambisjoner som vi ønsker å innfri.

Vi opplever stor tillit blant folk i Nordre Follo! Stabiliteten ved at Arbeiderpartiet sitter ved roret oppleves trygt og sikkert. Og nord i kommunen er folk glad for linjeskiftet i politikken. Velgerne her ser at vi fører en annen politikk med fokus på gode løsninger for fellesskapet. Det blir spesielt lagt merke til at vi tar fatt på vedlikeholdsetterslepet.

Hanne Opdan er en sterk og inkluderende ordfører og jeg er stolt over måten hun og vi i Arbeiderpartiet, sammen med de andre flertallspartiene, har klart å styre kommunen gjennom to store utfordringer så langt i perioden: økonomien og pandemien.

Det er en del av hverdagen for oss folkevalgte å måtte forholde oss til tunge prosesser men likevel evne å takle uventede samfunnsutfordringer. Økonomien og pandemien er en slik kombinasjon. Vi håndterte dette samtidig som vi holdt liv i det politiske verkstedet!

Innen klima og natur har vi bestemt å bevare hundremetersskoger og grønne områder, for eksempel på Svartskog. Og vi har gått inn for å utvikle grøntområder både i Ski og på Kolbotn. Og sist men ikke minst har vi gjennom praktisk politikk vist vilje til å sikre matjord i kommunen. Vi glemmer ikke hva som er motivet i kommunevåpenet vårt.

Innen skole og oppvekst har vi prioritert å styrke skolehelsetjenesten og vi har bestemt at SFO skal være gratis fra 5. klasse for de med funksjonsnedsettelser i tråd med det vi har lovet. Vi er også stolt av å ha innfridd på at helsestasjonene skal ha tilstrekkelige ressurser til å kartlegge og følge opp familier med særskilte behov. Nordre Follo skal blir Norges beste oppvekstkommune!

Innen helse og omsorgsområdet har vi fått gjennomslag for at kommunale sykehjem og hjemmesykepleie ikke skal konkurranseutsettes, men drives av kommunen. Og vi har bestemt å bygge flere omsorgsboliger og boliger for rusavhengige.

Vi skulle gjerne hatt flere investeringstiltak men våre prioriteringer med Sofiemyr skole, Ski Vest ungdomsskole og igangsetting av prosjekteringen av ny svømmehall på Langhus er viktige og riktige tiltak nå – uten at det får for store negative konsekvenser på gjeldsgraden vår.

Jeg vil gjerne takke de tillitsvalgte og administrasjonen for god dialog og samhandling i en krevende tid. Nå er det viktig vi alle bruker ferien godt og lader batteriene til en hektisk høst i kommunen vår.

Forrige uke kom det også en meget god meningsmåling for Arbeiderpartiet der vi befester posisjonen vår som Norges største parti. Det er bare litt over ett år til stortingsvalget og det er på høy tid med et regjeringsskifte. Landet trenger mer fellesskap og trygghet for arbeidstakerne! God sommer videre!

Oddbjørn Lager Nesje, Gruppeleder Nordre Follo Arbeiderparti, Nordre Follo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken