Nordre Follo Ap sier ja til handlefri søndag!

Av
DEL

LeserbrevGir du søndagen fra deg, får du den aldri tilbake

Søndagen som en annerledes dag er under press. Vi får flere søndagsåpne butikker. Dette skjer til tross for at verken flertallet i befolkningen, ansatte eller bransjen ønsker mer søndagsåpent.

Forfatterne av dette innlegget jobber begge i fagbevegelsen, og har i løpet av de siste 6 årene sett hvor stort press de borgerlige legger på norske arbeidstakere. Vi vil at søndagen skal være din, ikke arbeidsgiver sin.

Blir søndagsåpne butikker, storsentre og supermarkeder vanlig, slik enkelte partier ønsker, betyr det økte klimagassutslipp, trussel om butikkdød for mange mindre arbeidsplasser, utfordringer for det frivillige Norge og et arbeidsliv med økt press på den enkelte.

Se FAFO rapporten Arbeidskraftbehov ved søndagsåpne butikker - https://www.fafo.no/images/pub/2015/10214.pdf.

Vi trenger ikke søndagsåpne storsentre og supermarkeder. Folk flest ønsker ikke shoppe klær, møbler og elektronikk hver eneste dag, nesten døgnet rundt. Vi må beholde én dag i uka med ekte handlefrihet – der vi bruker tiden på noe annet enn å være konsumenter eller ansatte.

Norge er på vei mot et 24-timers samfunn der skillet mellom hverdag og helg viskes ut. Vi ønsker å beholde søndagen som en annerledesdag – en dag for god tid. En dag for å stresse ned. En dag for å finne ro alene eller sammen med familie og venner – eller for å gjøre det du liker. Søndagsmiddag og søndagstur er ord som betyr noe spesielt for oss. Søndagsfølelsen er verdifull. Blir annerledesdagen tatt fra deg, får du den aldri tilbake.

Det handler om hva slags samfunn vi ønsker oss. Det handler om å ha en dag i uka som er annerledes enn alle andre dager. Nordre Follo Arbeiderparti vil ikke ha flere søndagsåpne butikker. Vi vil jobbe for at søndag fremdeles skal være en dag for rekreasjon og hygge.

Annar Bakken listekandidat nr.18 Nordre Follo Arbeiderparti og Per Ole Melgård, listekandidat 16 Nordre Follo Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags