Mot Nordre Follo: De mange lokalpatriotene er vår største styrke

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

For første gang skal vi som bor i Ski og Oppegård velge politikere til Nordre Follo kommunestyre.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Noen har tro på en ny og større kommune, med sterkere fagmiljøer og helhetlig styring. Andre frykter at lokaldemokratiet kan bli svekket. Som listekandidat for Venstre vil jeg si: uansett kommunestruktur må vi ikke glemme de mange lokalmiljøene i Follo - de gir oss forankring i en omskiftelig tid!

Jeg har selv bodd i Ski, Oppegård syd og nå Kolbotn, og vet at de mange lokale patriotene er vår største styrke! Enten vi lever på Ingieråsen, Sætreskogen, Bøleråsen eller Eikeli, er vi glade i lokalsamfunnene våre. Det er da også engasjerte ildsjeler som har gitt oss brede folkelige idrettslag, lokale revyer, korps og vel.

Med levende lokalmiljøer er det godt å vokse opp i Ski og Oppegård, enten du heier på Kolbotn i fotball eller Follo/Langhus i håndball, sykler til Svartskog, går på ski til Stallerud eller bader i Midsjø! Samtidig gir kommunens vekst og nærhet til Oslo noen sosiale utfordringer, både for unge og gamle. Noen faller utenfor. I Nordre Follo bør vi derfor sette folk først. Vi må kombinere frihet for den enkelte med ansvar for hverandre og miljøet!

I den nye kommunen må vi sikre full barnehagedekning, rusfrie fritidstilbud og lokale idrettsanlegg. Vi må legge til rette både for organiserte og uorganiserte aktiviteter. Vi må også sørge for en brukerorientert eldreomsorg, bl.a. slik at flest mulig får bo i egen bolig så lenge de selv ønsker det og ved økt bruk av dagsentra. Den nye kommunen bør bli kjent som en kommune med glade syklister, gode kollektivtilbud og trygge skoleveier.

Og den videre utbyggingen av sentrum i Ski og Kolbotn må skje på innbyggernes premisser, med trivsel og grønne og blå lunger. Vi bør bevare generasjonsparken på Kolbotn og høre på Oppegård Vel når det gjelder trafikal løsning ved jernbanen i Oppegård syd. Kommunen og frivillige må spille på lag! Sammen kan vi gjøre Nordre Follo til en framtidens miljøkommune – både i sosiale fellesskap og i sunne naturlige omgivelser!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags