Det høyeste beløp Akershus fylkeskommune har betalt for tomt til skole

GLASS: Den nye videreående skolen blir trolig i glass.Perspektiv fra Rådhusparken.

GLASS: Den nye videreående skolen blir trolig i glass.Perspektiv fra Rådhusparken. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerAnne-Gunn Steen Røse spør i ØB 22.03 om hva Ski kommune har solgt tomt til den nye videregående skolen i Ski sentrum for. Ski kommune har vært i lang dialog med Akershus fylkeskommune om å etablere ny videregående skole i sentrum. Denne prosessen har involvert administrasjon og politikere. Eiendomsutvalg, utvalg for oppvekst og kultur, formannskap og kommunestyre har fulgt saken tett. Gjennom dette samarbeidet er det avklart at fylkeskommunen og Ski kommune skal ha et omfattende samarbeid om bruken av lokalene. Premissene for dette samarbeidet, inkludert økonomiske forhold, er vedtatt av et enstemmig kommunestyre i 2017.

LES OGSÅ: Får 200 parkeringsplasser i bytte for indrefileten i Ski sentrum

Det nye bygget blir noe langt mer enn en videregående skole- Ski kommune får etablert en sentrumsnær musikk- og kulturskole i egnede lokaler, biblioteket blir samlokalisert med øvrige kulturtilbud og vi får tilgang til ytterligere hallkapasitet til idretten. Historisk har fylkeskommunen i liten grad måttet betale for tomter til videregående skoler. For Ski kommune var dette uaktuelt.

En del av avtalen med Akershus fylkeskommune innebærer at fylkeskommunen skal opparbeide 200 offentlig tilgjengelige parkeringsplasser i underetasjen til skolen, parkeringsplasser som Ski kommune vederlagsfritt skal motta. Parkeringsplassene er omregnet til en verdi av ca. 70 mill. kroner – som er det høyeste beløpet Akershus fylkeskommune har betalt for noen tomt til skole.

Gjennom dette grepet har Ski kommune sikret at tomta brukes til et allmennyttig formål, vi får løst egne behov for tomter og vi får løst deler av de utfordringene Ski tettsted har med parkeringsplasser fremover.

LES OGSÅ: Hva Ski kommune har betalt for videregående i Ski sentrum 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags