Vi protesterer mot 23. Konsesjonsrunde!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevGlobal oppvarming skyldes vårt overforbruk av fossile energikilder som olje og gass. Vi har allerede funnet over vanvittig mye mer av disse brenslene en det er rom for å bruke innenfor togradersmålet.

Likevel mener regjeringen vår det er en god idé å lete etter mer.

Nylig delte nemlig Olje og Energiminister Tord Lien ut en mengde nye oljeletetillatelser i norske havområder gjennom det som kalles 23. konsesjonsrunde. Det var første gang på 22 år at slike tillatelser ble gitt på norsk sokkel.

Dette viser, nok en gang, at i klimapolitikken så gjelder det si én ting også gjør det stikk motsatte. Det er risikabelt.

Faren for akutte og massive ødeleggelser på unike økosystemer er tilstede når det drives lete og boreaktivitet i arktiske strøk. Altså innebærer 23. konsesjonsrunde stor miljørisiko.

Tidligere klimasjef i FN, Christiana Figueres er blant dem som har slått fast at det på ingen måte er rom for mer boring i Arktis innenfor togradersmålet. Altså innebærer 23. konsesjonsrunde stor klimarisiko.

Det er dyrt og vanskelig å utvinne olje nord for polarsirkelen. Så dyrt at oljeprisen i gjennomsnitt må være rundt dobbelt så høy som den var i fjor, for at utvinningen i arktiske strøk skal bli lønnsom. Altså innebærer 23. konsesjonsrunde stor økonomisk risiko.

Vi ønsker ikke at vår ungdomsgenerasjonen skal betale for denne regjeringens hodeløse risikovilje.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags