Avisens presisering

SVARER_ Det er et par punkter i Aksel Larsens innlegg som krever en kommentar, skriver redaktør Martin Gray.

SVARER_ Det er et par punkter i Aksel Larsens innlegg som krever en kommentar, skriver redaktør Martin Gray. Foto:

Av

Daglig leder i Sigma Eiendomsutvikling, Aksel Larsen, hevder vi fremsetter en rekke feil i vår artikkel.  Det er et par punkter i hans innlegg som krever en kommentar.

DEL

MeningerLarsen hevder at eiendommen Bergjevegen 10 i Tananger har stått i balansen i selskapets regnskaper siden overtagelsen i 2013. Men eiendommen er ikke overdratt fra tidligere eier Sigurd Johan Bratlie før i januar 2019. I 2013 ble det sendt et dokument til Kartverket om urådighet til fordel for ABChus Prosjekt, som også er eid Tritoria Holding. Når man tinglyser et forbud mot at en eiendom kan selges eller pantsettes, kaller man det en urådighet. Eiendommen ble imidlertid ikke solgt før mange år senere, og kan ikke anses som konsernets eiendel.

I det tinglyste skjøtet er salgssummen oppgitt til 13,9 millioner kroner. Larsen hevder beløpet som er ført opp er feil, og at selskapet har vært i kontakt med Statens kartverk for å rette opp feilen. Når journalisten er i kontakt med kartverket hevder det at det ikke har hørt fra Sigma Eiendomsutvikling.

Larsen skriver at Jan Lindstad ikke er daglig leder i det engelske holdingselskapet Tritoria UK Ltd, men i offisielle britiske selskapsregistre står Lindstad fortsatt oppført som «Director», og at hans rolle fortsatt er «Active», noe det har vært siden utnevnelsen 23. februar 2016.

Sigma Eiendomsutvikling AS eies av Follo Holding invest AS (tidligere kjent som Kraakstad Invest AS). Follo Holding invest er ett av mange selskaper som eies av Tritoria Holding AS – et selskap der Jan Lindstad er registrert som både daglig leder og styrets leder.  

LES KRTIKKEN FRA LARSEN: Presiseringer og utelatelser i artikkel fra Østlandets Blad 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags