En kommuneplan skal forplikte!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevStort sett klarer vår kommune seg bra og vi har hatt en ekspansiv utvikling! Planer for nye boligprosjekter står i kø. Kan det bli for mye for vår kommune å håndtere alle proaktive utbyggere og deres lysende ideer?

Erfaringene med Oppegårds Kommuneplan 2011-22 som planverktøy har på flere områder vært skuffende i de år som er gått. En kommuneplan skal være et strategisk fundament og rettesnor for Kommuneadministrasjon og – politikere, samt skape forutsigbarhet for kommunens innbyggere. Likeså skal den skape rammebetingelser for utbyggere som ønsker å etablere seg i kommunen.

Kommuneadministrasjon og -politikere har de siste år vist at de ikke føler noen forpliktelser til planverket og har ved flere anledninger brudt tilrettelagte rammebetingelser både på kommunal og regional basis. Som innbyggere i kommunen ønsker vi ikke en slik praksis. Det skaper ikke forutsigbarhet for oss innbyggere når utbyggere «tøyer strikken» og fraviker rammebetingelsene – og de som styrer vår kommune er ettergivende på dette.

Er det slik vi vil ha det?

Vesentlig del

Som innbyggere i Oppegård utgjør vi en vesentlig del av Nordre Follo kommune og forventer at våre henvendelser blir hensyntatt – og at den kommende kommuneadministrasjon og kommunestyre forholder seg til plandokumentene og retningslinjene slik de blir vedtatt. Brudd på «business guidelines» ville i en privat virksomhet ført til at man i verste fall måtte fratre sin stilling. Det er kanskje på høy tid det også settes slike krav til de som styrer vår kommune.

Ved å bidra aktivt til å sende inn høringssvar til ny Kommuneplan forstår kommuneadministrasjon og -politikere at Oppegårds innbyggere er engasjerte, at det settes krav - og at vi bryr oss om utviklingen av og fremtiden til vår kommune.

Det er i disse dager vår kommuneadministrasjon og -politikere skal forplikte seg! Kommuneplan for Nordre Follo legges om kort tid ut på høring,


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags