«Dette er selvsagt en alvorlig økonomisk konsekvens for mange»

FORURENSET: Kloakk fra Kolben rant ut i Kolbotnvannet.

FORURENSET: Kloakk fra Kolben rant ut i Kolbotnvannet.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDen ene saken blir slått stort opp på forsiden i Oppegård Avis, den andre saken er uinteressant å skrive om. Forsiden om skandaleutslipp var ikke riktig, det var ingen skandale, og det var heller ikke forsøkt holdt hemmelig. To dager før utgivelse av avisen den 21.6.18 var vi klar over dette, men likevel vinkler avisen saken slik at administrasjonen kommer i et dårlig lys, og det uten å kunne forsvare seg.

Den andre saken i overskriften gjelder hva partiene Høyre, Krf og Uavhengige (tidligere Frp) ønsker å påføre oss på Svartskog av kostnader til tvungen påkobling til offentlig vann og avløp. Dette er en sak det er rett å bruke store overskrifter om, og som jeg har forsøkt å få Oppegård Avis og Østlandets Blad interessert i å skrive om, men uten å ha lykkes.

Partiene nevnt over har vedtatt at vi på Svartskog skal ha eget avgiftsområde i forhold til resten av kommunen, og skal betale kr 4-5.000 kroner i måneden for VA. Dette utgjør 48.000 - 60.000 kroner per år, mot snittkostnad for resten av kommunen på 9.900 kroner. Egentlig var vedtaket at vi på Svartskog skulle betale ubegrenset i kostnader for offentlig VA, men kommunestyret har etter påtrykk fra administrasjonen fattet et vedtak som gir en grense på 47 millioner kroner + moms.

Det bør nevnes at offentlig VA på Svartskog ikke er nødvendig, de fleste har godkjente private VA-anlegg og godt drikkevann fra egen brønn. Offentlig vann og avløp er et politisk initiativ.

Jeg merker meg at høye avgifter blir benyttet som grunn når det søkes om mer utbygging på Svartskog enn nåværende reguleringsplan åpner for. Er ønske om utbygging grunnen til at Krf og andre partier går vekk fra valgløftet de ga, om at det skulle være et felles avgiftsområde for alle innbyggerne i kommunen?

Når jeg tar opp problemet med de ansvarlige er «trøsten» at det blir rimeligere etter hvert som flere blir påkoblet.

Svartskog er ikke et sted hvor utbygging skjer raskt, og for meg personlig, som er godt opp i årene, er det uinteressant hva kostnaden er om 20 år.

Dette er selvsagt en alvorlig økonomisk konsekvens for mange, og jeg har forsøkt å få Oppegård Avis og Østlandets Blad interesserte i dette uten å lykkes. Jeg inviterte dem også til informasjonsmøtet som Oppegård kommune holdt om saken her på Svartskog den 21.6.18, uten respons.

Jeg håper fortsatt på at pressen vil vise interesse for denne urimeligheten, og også at partiene Høyre, Krf og Uavhengige (tidligere Frp) ser urettferdigheten i det de har vedtatt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags