Politikerne må være ombud

Ketil Larsen

Ketil Larsen Foto:

Av
DEL

LeserbrevFra nyttår bor vi ikke lenger bare i Ski eller Oppegård og Akershus, men i Nordre Follo og Viken. Valget 9. september nærmer seg, og debatten tar seg opp både i avisene og sosiale media.

Lokale saker som f.eks. generasjonsparken på Kolbotn og utviklingen av Ski som by, blir blandet med nasjonale temaer som bompenger og klimamål. Fra dem som tar del i diskusjonene, ser vi både fakta og grunnløse påstander, realisme og drømmer, framsnakk og nedsnakk. Det er ikke rart at mange velgere er usikre på hvem man bør stemme på!

Venstre er så heldige å ha Skis varaordfører Camilla Hille som sin førstekandidat. Hun bruker mye tid til dialog med velgerne, både i sosiale medier og ved samtaler på dørstokken, både i Ski og Oppegård kommune.

Jeg synes det står respekt av at hun viser denne åpenheten, og også svarer på misnøye mot tidligere vedtak i Ski kommune med konsekvenser for innbyggerne i Oppegård. Motocrossbanen i Assurdalen ble f.eks. enstemmig vedtatt av Ski kommunestyre, og innvendinger fra Oppegård ble den gang ikke tatt til følge av Miljøverndepartementet.

Crossbanen vil styrke fritidstilbudet for ungdommen vår, noe jeg synes er bra. Samtidig må den nye kommunen følge nøye opp at støykravene blir fulgt - og om nødvendig skjerpet. Vi må også sørge for fortsatt god tilgang til marka som rekreasjonsområde.

Som Camilla Hille viser, er Venstre et lyttende parti. Venstre er imidlertid ikke et én-saksparti, og er uavhengig av organisasjoner eller interessegrupper. Noen ganger må politikerne veie ulike hensyn. Fra et demokratisk synspunkt er det uansett viktig at politikerne vi velger til Nordre Follo kommunestyre blir lyttende ombud for oss alle, uansett hvor vi bor eller hvilke saker vi er berørt av.

Ved valget i Nordre Follo viser Venstre et sterkt engasjement for barns oppvekstvilkår, bl.a. ved aktivitetskort for barn og unge i lavinntektsfamilier. Venstre er også et miljøparti, og vil gjøre Kolbotn-vannet og Foss-tjern på Langhus rent nok til bading og rekreasjon.

Vi vil bevare generasjonsparken i Kolbotn sentrum, fremfor å bygge svømmehall og boliger der. Enkelte vil erstatte generasjonsparken med nye grøntområder lenger unna. En levende park er imidlertid noe mer enn en grønn flekk eller tegning på papiret. Venstre ønsker å ta vare på dagens parkmiljø, med lek og ro og varme følelser mellom generasjonene som møtes. Og vi mener at Kolbotn sentrum ikke trenger mer utbygging der parken i dag ligger.

Ketil Larsen, Listekandidat Follo Nordre Venstre, Kolbotn

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags