Fei for egen dør, Hanne Opdan

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg skal være enig i at utspillene fra ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold, og Høyres representant i Ski, Helge Bunæs, kan misforstås. Men Hanne Opdan bør vite bedre, skriver Frps Tønnes Steenersen.

DEL

LeserbrevJeg leser i Østlandets Blad at ordfører i Ski, Hanne Oppdan, stiller spørsmål ved dobbeltkommunikasjon fra Høyre i Ski og Oppegård når det gjelder økonomien i Nordre Follo kommune. Jeg skal være enig i at utspillene fra ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold, og Høyres representant i Ski, Helge Bunæs, kan misforstås. Men Hanne Opdan bør vite bedre.

Helge Bunæs uttaler seg om økonomien i Ski kommune. Den har de siste årene vært preget av underskudd, kutt og innkjøpsstopp. I tillegg er investeringene ute av kontroll. Et eksempel er svømmehallen på Langhus, hvor vi fikk vite i saksfremlegget at dette ville bli alt for dyrt, og sannsynlige overskridelser på 180-220 millioner. Allikevel valgte posisjonen i Ski å vedta dette, og et år senere fremstår de som stakkarslige og ofre fordi svømmehallen faktisk koster det man fikk vite da man vedtok den. Bunæs har rett i at økonomien i Ski ikke er bra.

Thomas Sjøvold omtaler økonomien i Nordre Follo, og den ser ikke veldig lystig ut. Oppegård har i 50 år hatt et trygt og solid borgerlig styre. De har enten nye skoler eller godt vedlikeholdte skoler, gode institusjoner osv. De har tatt vare på det de skal, og har hatt en god økonomi. Bare en tur innom Ski Skole viser at politikerne i Ski har sviktet, og vi er flere enn Hanne Opdan som skal ta ansvaret for det.

Når Oppegård og Ski slår seg sammen, kommer en kommune med god økonomi til å slå seg sammen med en med dårlig økonomi. Når begge kommuner har gjort store investeringer også, blir det en tøff økonomi. 2/3 av gjelden i den nye Nordre Follo kommune kommer fra Ski kommune. 1/3 fra Oppegård kommune.

Ordfører i Ski kommune, Hanne Opdan, må gjerne kritisere Høyre, men hun kan ikke ta fra Høyre at det har vært ledende i Oppegård kommune i 50 år, og økonomisk har kommunen vært å betegne som et mønsterbruk. Det står i sterk kontrast til underskudd, kutt og innkjøpsstopp som har rammet Ski de siste årene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags