Se fremover til Nordre Follo når du velger stemmeseddel

ENGASJERT: Sara Neumann Habberstad er fra Greverud, og er listekanididat for Nordre Follo Høyre.

ENGASJERT: Sara Neumann Habberstad er fra Greverud, og er listekanididat for Nordre Follo Høyre. Foto:

Av
DEL

LeserbrevNå er valgkampen i gang for alvor. Det gir oss lokalpolitikere muligheten til å møte og snakke med mange hyggelige mennesker gjennom ulike aktiviteter ute blant folk.

Det viktigste disse møtene gir oss er innsikt i hva folk i kommunen er opptatt av, og hva de ønsker seg fra politikerne de neste årene. Derfor er det like nyttig å snakke med mennesker som er enig med oss selv, som de veldig uenige.

Vi er så heldige i vår fine lille del av verden at vi har mange innbyggere som har det bra; vi bor i vakre landlige områder, i hyggelige sentrale områder med mer bypreg, og alt imellom, og de fleste ser ut til å trives godt i det daglige.

Noen har selvsagt også problemstillinger de vil ta opp. En av disse er kommunesammenslåingen. Selv om de aller fleste jeg har snakket med har vært positive til, og ser frem til ny kommune, er det også noen som ikke ønsket sammenslåing. Noen opplever også en sterk frustrasjon over beslutningen om sammenslåing, og ønsker derfor å stemme på andre partier enn de ellers ville gjort.


Selv om det selvsagt er lett å forstå bakgrunnen for en slik vurdering, vil jeg oppfordre alle til å gjøre sitt valg basert på hva partiene ønsker å gjøre fremover. For at Nordre Follo skal bli den beste kommunen den kan bli, er det viktig for innbyggerne at de som skal gjøre jobben ønsker å arbeide for å gjøre Nordre Follo best mulig, og ønsker å dra nytte av sammenslåingen.

Høyre ønsker å bruke muligheten til å bedre fagmiljøene i kommunen med bedre kapasitet, spesialisering og innovasjon. Slik får vi bedre tjenester til innbyggerne, og bedre hverdager for de ansatte. Høyre ønsker å gjøre innsparinger i unødvendige «doble» utgifter, være seg til programvare eller til forvaltning av bygninger og infrastruktur. Høyre ønsker å bruke økt styrke til samarbeid med nabokommuner, fylkeskommunen og kompetansesentra som NMBU og andre universiteter for å hjelpe næringsutviklingen.

Høyre ønsker derimot ikke å sentralisere tjenestene der nærhet er viktig. Eksempelvis vil vi jobbe for at mindre områder som Skotbu, Kråkstad, og Bålerud fortsetter å være de levende stedene de er i dag, vi vil satse videre på kulturskolene, og vi vil ha servicekontor både på Kolbotn og i Ski, som i dag.

Med valget rett rundt hjørnet er det jo viktig å vise flagg, så jeg legger til at jeg personlig er svært positiv til sammenslåing. Jeg var ikke selv del av prosessen som ble ført, ettersom jeg er ny listekandidat, men konstaterte med glede at det ble sammenslåing, selv om jeg selv godt kunne ha tenkt meg at flere Follokommuner slo seg sammen til en enda større kommune. Nå er planen lagt, og jeg ser frem til prosessen mot en større kommune. En prosess som for øvrig er godt i gang på mange områder.

Det viktige, etter mitt syn, er at innbyggerne har tilgang til så gode tjenester som mulig, ikke at det er kort veg til kommunestyresalen. Avstanden til oss politikerne bør forhåpentligvis uansett oppleves kortere for hvert år som går med fremskritt i kommunikasjon.

Sara Neumann Habberstad, Listekandidat nr 15 for Nordre Follo Høyre, Greverud

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags