Giske på stemmefiske

Feie for egen dør: Innsenderen mener Ap må feie for egen dør i skolepolitikken, og beskylder Trond Giske for å være på stemmefiske.

Feie for egen dør: Innsenderen mener Ap må feie for egen dør i skolepolitikken, og beskylder Trond Giske for å være på stemmefiske.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerTrond Giske er på «fisketur» for å samle stemmer med sitt innlegg 18. april. Det er drøyt å skylde på Frp og Høyre for køen av arbeidsløs ungdom. Han fremstiller det også som det kun er hans parti som vil ha en større lærertetthet i skolen. Dette kan ikke stemme. Dessuten er det for få lærere å ansette, så der bør vel Ap gå i seg selv og ikke skylde på andre.

Ap ved roret

Giske vet sikkert at det er kommunene som bestemmer sin egen skolepolitikk, utenom det som er øremerket. I Ski er det Ap som sitter ved roret, og som i fjor sørget for å nedbemanne alle SFO-ene i kommunen. Foreldrene betaler det samme, mens kvaliteten og tilbudene til barna blir dårligere. Når tilbudene blir dårligere, ender SFO opp med å være et kjedelig oppholdssted for barna.

Da slutter de før og blir heller sittende hjemme foran en skjerm. SFO skal egentlig være en sosial arena med hyggelige aktiviteter, hvor det bygges gode relasjoner og holdninger, med hjelp fra de ansatte. Mobbing og utestengelse starter, som mange vet, allerede i barnehagen. Det fortsetter i grunnskolen og videre hvis det ikke stoppes tidlig.

Nedbemanning

I tillegg til nedbemanning ble det også bestemt i Ski kommune at det ikke skulle benyttes arbeidskraft fra NAV i SFO. Dette er blitt gjort tidligere (helt til i fjor) og sørget for å sette folk i arbeid. Ansatte av utenlandsk opprinnelse måtte også gå. «Arbeid til folket» er tydeligvis ingen fanesak for Ap lenger. Idag er det for dyrt å ha mange ansatte.

Med fjerning av arbeidsgiveravgiften burde flere komme i arbeid. Da blir det gevinst i andre enden ved at dagpengeutbetalingene fra NAV går ned. Bort og vekk med de åpne barnehagene i Ski, ble også bestemt i fjor. Dette er ikke kun et gode for barna, men også bra med tanke på integrering av de voksne, som var med barna.

Kaldt og utrivelig

Besteforeldre hadde også glede av dette tilbudet sammen med barnebarna sine. Det er sikkert flere enn meg som ikke synes barn skal begynne i barnehage før de er 2 år. Det blir et kaldt og utrivelig samfunn når noen ikke føler seg sett og verdsatt i oppveksten.

Ungdommene protesterer på sin måte. I det store og hele er det småpenger det er snakk om ved å opprettholde «godene» for de små og litt større, istedenfor å måtte slukke små og store branner i ettertid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags