På tide å slutte å klage på parkeringsplasser i Ski

Av butikkene i gågata, var Ski Blomster en av de få som stilte opp på markedsdagen på lørdag.

Av butikkene i gågata, var Ski Blomster en av de få som stilte opp på markedsdagen på lørdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerI helgen var det markedsdag på torget i Ski. Det sydet av folk. Været var akkurat så perfekt som september kan være. Barn lekte, spilte sjakk på det provisoriske sjakkbrettet, som er malt på asfalten. Det var fullt utenfor matbilen til Anne på landet, og køer utenfor bodene.

Det var folk i sentrum – ikke biler. Men de næringsdrivende i gågaten glimret med sitt fravær.

Turid Lien i Ski blomster syns markedsdagen var super – fordi den trekker folk til sentrum. I stedet for å klage på manglende parkeringsplasser, stilte hun selv opp for å vise frem butikken. Men hvor var de andre?

Vi har klaget altfor lenge på parkeringsproblemer i sentrum, og spesielt når det skjer noe på Nedre torg. Markedsdagen var knapt over før man startet å rigge til Mobiltetsuken og PARKing Day.

Det er ikke parkeringsplasser som trekker folk til sentrum – det er aktivitet. Gi folk en grunn til å komme, og de kommer

Martin Gray, redaktør i ØB

Og i det den første blomsterpotten dukket opp, kom også reaksjonene. For vi trenger jo parkeringsplasser.

Ja, det gjør vi. Men vi må ikke ha dem der. Vi har nok parkeringsplasser i Ski, og det er ikke parkeringsplasser som trekker folk til sentrum – det er aktivitet. Gi folk en grunn til å komme, og de kommer.

«Men hva med de gamle? De syke? De som er dårlig til beins?», spør kritikerne. Selvsagt skal vi legge til rette for folk som har bevegelsesutfordringer, og de skal tas vare på i sentrumsplanleggingen.

Men det er ikke de som fyller opp nedre torg med biler på en normal dag. En stor del av dem som parkerer på Nedre torg gjør det fordi det der er kortere vei til kinoen eller forretningene i den nye delen av senteret.

I Årjäng står det et tilleggsskilt under handikapsymbolet på parkeringsplassene: «Latskap är inget handikap». Sånn bare for sikkerhets skyld.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags