Hvorfor bør vi beholde navnet Ski sykehus?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSpråkrådet anbefaler å beholde navnet Ski sykehus. En vesentlig del av virksomheten på Ski sykehus er og blir sykehusdrift.

  • Ahus har leiekontrakt på et større areal på Ski sykehus - i første omgang for 10 år.
  • Ahus utfører spesialisthelsetjenester på dagtid med meget gode resultater.
  • Follokommunene har etablert Follo Lokalmedisinske Senter (FLMS) som pr. dato har en sengepost (KAD) med 14 senger - en sengepost som på et ordinært sykehus.

FLMS ønsker å utvide med flere senger. I tillegg driver FLMS Follo legevakt på kveld – og nattetid og i helgene. Innbyggerne i Follo har et nært forhold til Ski sykehus.

Godt og positivt

Det er et navn som forbindes med gode og positive sykehusopplevelser. Pasienter har gjennom mange år fått god behandling av et høytkvalifisert personale. Dette blir satt stor pris på. For mange betyr det mye å få behandling av spesialister på Ski sykehus og slippe reisen opp til Nordbyhagen.

Ahus og FLMS vil også i fremtiden være svært viktige deler av virksomheten på Ski sykehus selv om Ski kommune som eier vil bruke deler av sykehuset til sine virksomheter. Derfor anbefaler jeg å beholde navnet Ski sykehus.

Administrasjonen i Ski kommune foreslår nå å endre navnet til Nordre Follo helsesenter. Et tidligere forslag – Follo helsepark – har en gått bort fra.

Navnesaken kommer nå opp til politisk behandling.

Ola Øygard, (Leder Ski Sykehus’ Venner)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags