Gjør det noe om folketallet i Ski ikke øker hvert eneste år?

Bildet er fra innvielsesfesten til Hebekk skole.

Bildet er fra innvielsesfesten til Hebekk skole.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bør ikke politikerne først og fremst gjør det best mulig for oss som bor i kommunen, spør Pål Jensen i Ski i dette debattinnlegget.

DEL

MeningerFolketallet i Ski øker med bare fem personer i 2018. Det gjør Anne Kristine Linnestad (H) bekymret. Dette minner litt om Andeby: Ordføreren i byen var lei seg fordi byen hadde færre enn 10 000 innbyggere, slik at den var for liten til å avtegnes med en rød stjerne på kartet. Og enda mer utålelig var det at både Gåseby og Hønseby hadde over 10 000 innbyggere, og følgelig fremsto som røde stjerner.

Ski har færre innbyggere enn Oslo, Asker og Bærum. Hvis grensen for en rød stjerne på kartet settes ved 30 000 innbyggere, risikerer Ski attpåtil å få en prikk på kartet mens Moss får en rød stjerne.

Men jeg tror folk flest i Ski kan leve med dette. Og bør ikke politikerne først og fremst gjøre det best mulig for oss som bor i kommunen?

– Et sykdomstegn at vi ikke blir flere 

Ikke innflyttingsstopp

 Jeg sier ikke at Ski bør innføre innflyttingsstopp eller innflyttingspauser, for slike tiltak hører hjemme i land (eller i partier) vi ikke liker å sammenligne oss med. Men gjør det noe om folketallet ikke øker hvert eneste år?

Ifølge Høyre har Høyre den beste distriktspolitikken, kan vi lese på en av Høyres nettsider, illustrert med en liten fiskebåt i selskap med en stor ansamling måker. I hverdagen vil Høyre skape verdier, vekst og sterke lokalsamfunn over hele landet, forkynner Høyre.

Men hvis dette er realiteter – og ikke bare tomt skryt – må nødvendigvis presset på sentrale strøk avta. Eller tror virkelig ikke Høyres Anne Kristine Linnestad at hennes eget parti har den beste distriktspolitikken?

Og til trøst i et vanskelig år hvor Ski risikerer å ikke få en rød stjerne på kartet: I 2020 fusjonerer kommunen med Oppegård. Dermed blir vår nye storkommune nesten dobbelt så folkerik som Moss, og antagelig mer folkerik enn Asker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags