Pessimistisk til om sykkelbyen Ski blir en realitet

Artikkelforfatteren er skeptisk om visjonene om sykkelbyen Ski lar seg realisere. På bildet ser vi Johan Tofstuen fra G Max og Hege Narvåg fra Ski kommune, da de inviterte til gratis sjekk av sykler i Ski idrettspark tidligere i mai.

Artikkelforfatteren er skeptisk om visjonene om sykkelbyen Ski lar seg realisere. På bildet ser vi Johan Tofstuen fra G Max og Hege Narvåg fra Ski kommune, da de inviterte til gratis sjekk av sykler i Ski idrettspark tidligere i mai. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kryssing av jernbanesporene Ski Øst-Vest vil være helt avgjørende for om folk vil prioritere å bruke sykkelen øst-vest i Ski, skriver Steinar Finholt.

DEL

LeserbrevDet er som kjent store og fine planer for å utvikle Ski til en sykkelby – flott!

Nå har kommunen utarbeidet et notat om sykkel i Ski sentrum.

Her konkretiseres planene for hvordan sykkelen skal prioriteres og dette ser lovende ut.

Men jeg har et par kommentarer.

Kryssing av jernbanesporene Ski Øst-Vest vil være helt avgjørende for om folk vil prioritere å bruke sykkelen øst-vest i Ski.

Slik planene ser ut nå er det noe uklart om og på hvilken måte det skal skje. I notatet påpekes det nødvendigheten av to sykkelbroer over jernbanen, en i nærheten av jernbanestasjonen og en ved Tinghuset over mot området ved nåværende Andresens Bil .

Videre framgår det av notatet at Bane Nor ikke har lagt til grunn en krysning av jernbanen ved jernbanestasjonen (betegnet H410_1) i notatet.

I tillegg er undergangen ved stasjonen utformet slik at man må gå av sykkelen for å benytte seg av undergangen. Jeg trodde Bane Nor var interessert i å prioritere bruk av sykkel i utviklingen av den nye stasjonen - .

I ØB uttaler kommunestyrerepresentant Anne Kristine Linnestad at det «blir helt feil» å stenge Torgveien for privatbiler og la gaten bli forbeholdt syklende og gående.

Dersom Bane Nor er så lite samarbeidsvillige som en kan få inntrykk av, samt at enkeltpolitikere allerede nå går så bastant ut mot en detalj i de overordnede planene for sykkelbyen, er jeg pessimistisk til om sykkelbyen Ski blir en realitet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags