«Trygg skolevei for skolebarna på Svartskog?»

Belte i buss: Innsender Maja S.K. Ratkje etterlyser sikkerhetsbelter i bussene som skysser skolebarna på Svartskog til skolen.

Belte i buss: Innsender Maja S.K. Ratkje etterlyser sikkerhetsbelter i bussene som skysser skolebarna på Svartskog til skolen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerÅpent brev til Øystein Dahl Johansen i Ruter og fylkesordfører Anette M. Solli.

Dere har bestemt dere for at det er trygt å sende skolebarna på Svartskog i busser utensikkerhetsbelter hver dag, på bratte svingete veier, store deler av strekningen i 80-sone, og om vinteren ofte glatt.

Nå står vi i inngangen til en ny vinter. Det virker meningsløst og farlig å sende ungene våre daglig til skolen med laveste sikkerhet. Pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen, sa til Oppegård Avis i februar etter en sak der, at om barna «opplever hendelser der de blir slengt i bakken, lander på sekken eller lignende, så er dette episoder vi tar på største alvor».

Det har Ruter hittil ikke gjort.

Forsvarer manglende belter

I ØB denne uka kommer heller intet nytt fra Ruter. Fylkesordfører Anette M. Solli forsvarer manglende belter fordi Ruter har forsikret dem om at det er greit.

Ruter begrunner manglende setebelte med at gjennomsnittshastigheten er lav. Mulig den er det i omkjøringen rundt Ingierstrand før den henter majoriteten av Svartskog barna og sender dem ut på Gamle Mossevei.

Men samtidig får alle bussavhengige skolebarn i Akershus brev fra fylket og Ruter om en beltehelt-kampanje der alle oppfordres til å bruke sikkerhetsbelte: «en kraftig oppbremsing kan være nok til å skade et skolebarn uten belte».

Jeg forstår det slik som at det må ha skjedd en gedigen misforståelse i systemet et sted, og jeg inviterer dere herved med på busstur med ungene mine. Ta kontakt, så avtaler vi tid og sted. La det ikke gå så langt at dere blir ansvarlige for verre ting enn misforståelser!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags