Feil måte å drive politikk

Martin Gray, ansvarlig redaktør i Østlandets Blad.

Martin Gray, ansvarlig redaktør i Østlandets Blad. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi forventer at de folkevalgte prioriterer, skriver ansvarlig redaktør Martin Gray.

DEL

LederDen planlagte svømmehallen på Langhus engasjerer. En svømmehall, med god kapasitet, lang nok bane, og med tribuner til publikum, er etterlengtet i hele Follo. Det er flere tiår siden svømmehall ble diskutert i Ås, Ski og Oppegård kommuner – alle har hatt sine forslag til steder oppe. Og en ferdigstillelse er langt på overtid for både aktive svømmere og folk som bare er glade i å bade.

En svømmehall er kostbar, men den er også en investering i folkehelse, i velvære, i attraktivitet for vertskommunen. Nordre Follo kommune med over 55.000 innbyggere, bør ha et moderne og tilgjengelig badeanlegg. Anlegget som er planlagt på Langhus har en anslått kostnadsramme på 450 millioner. Infrastrukturen rundt vil også koste, og politikerne i Ski er usikre på om de tør stemme for investeringen. Det er forståelig.

Betydelige investeringer med stor usikkerhet må kvalitetssikres før politikerne gir endelig tilslutning. Men å sende retoriske spørsmål tilbake til innbyggerne slik Høyres Gunnar Helge Wiik gjør, er en uredelig måte å drive politikk. Når Wiik spør «ville du ha betalt 30.000 kroner for den nye svømmehallen?», så er det et spørsmål uten adresse – nettopp fordi innbyggerne ikke skal stemme over dette: Det har vi valgt politikerne i kommunestyret til å gjøre for oss. Hva annet bør innbyggerne i så fall mene noe om? «Ville du ha betalt 5000 for denne veien, som du ikke kommer til å bruke?». Tusenlapper her og der for ungdomsklubber, eller eldreomsorg?

Å prioritere er en politikers oppgave. Den forventer vi de folkevalgte tar, med det beste grunnlaget for beslutningen de kan få. Spørsmålene må de stille til administrasjonen – ikke til innbyggerne. For på begge sider av regnestykket finnes kostnader og gevinster man ikke kan sette tall på. Hva vil et slik anlegg vil bety for svømmeopplæringen i regionen? Kan det bety at man kan forhindre fremtidige drukningsulykker? Er ikke det verdt 30.000 kroner?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags