Ta me’ræ dritten hjem

Av
DEL

LeserbrevMed all den «drittkasting og nedsnakking» som har vært i forbindelse med valgavslutningen er det nok noen som tror at dette innlegget også omhandler dette.

Men nei, dette er langt mer alvorlig! Så langt har det vært minst 173 tilfeller med blodig diaré hos hunder, av varierende alvorlighetsgrad, siden 1. august. Anslagsvis 43 hunder med lignende symptomer på sykdomer er døde.

Er det stadig noen hundeiere som ikke forstår dette? Dette er til deg som nekter å la hunden din "hilse", men lar dritten ligge igjen.

Hvor er det disse hundeierne har lagt igjen hodet sitt når de er ute å lufter hunden? Stadig kan vi se hunders fornødne ligge langs gangveiene. På morgenturen i dag lå det faktisk en skikkelig en - midt i veibanen. Det blir vanskelig å fraskrive seg ansvaret. Er noen hundeeiere blottet for sunn fornuft?

Jeg er ikke spesielt fisefin på det og tåler å se «bæsj», men så lenge Veterinærinstituttet og Mattilsynet ikke er i stand til å finne årsaken til denne sykdommen er det minste man kan gjøre som hundeeier å ta med seg «bæsjepose» og putte dritten i nærmeste søppelkasse – eller ta det med seg hjem.

Til DEG som ellers ville latt bæsjen ligge:

Bæsjeposer koster lite og finnes i mange fancy farger. Forbipasserende vil nok nikke annerkjennende neste gang DU plukker opp bæsjen til din hund og varsomt bærer posen med deg hjem. Til din egen tilfredsstillelse vil det kanskje også medføre at nettopp din hund ikke pådrar seg denne sykdommen ved en bæsj en annen hund har lagt igjen. Uansett vil både de med og uten hund sette pris på at det går an å gå langs veiene uten å tråkke i en.

Bæsjeposer er anbefalt av Veterinærinstuttet for å forhindre spredning for noe man ennå ikke vet hva er! Ta med en ekstra pose i fall du ser en hundeeier som har glemt sin.

Svein Wøhni, til tider illsint hundeeier, Sofiemyr

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags