Gå til sidens hovedinnhold

- Alunskiferen på Taraldrud må bort

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I ØB fredag 19. januar har Harald Lundstedt fra Forum for natur og friluftsliv i Oppegård et leserbrev på trykk hvor han utfordrer Ski-politikerne på en del områder, særlig bruken av Taraldrud. Vi diskuterer gjerne hvor viktig det er å få fjernet alunskifterdeponiet på Taraldrud og hvordan vi har lagt politisk press for å få en godkjent plan for at dette skal fjernes.

Vi diskuterer gjerne hvordan vi har gått til valg på økt jordvern, bevaring av markagrensen og innføring av nasjonalpark i Østmarka og hvordan vi følger opp dette i det daglige. Vi diskuterer gjerne hvordan vi forholder oss til regional plan for Oslo og Akershus når vi lager den nye kommuneplanen for Nordre Follo.

Det som imidlertid er vanskelig å diskutere på debattsidene i lokalavisen, er antydninger om grov korrupsjon fra nesten 10 år tilbake i tid. Dersom Harald Lundstedt sitter på opplysninger som kan understøtte ulovlige eller uetiske forhold, må dette legges frem. Mistanker om grov korrupsjon må meldes til politiet. En rekke av forholdene Lundstedt tar opp er så langt tilbake i tid, at flesteparten av dagens politikere ikke engang var aktive på den tiden. I hvert fall ikke i Arbeiderpartiets gruppe, som har fått mange nye med på laget ved de to siste valgene. Som styrende parti i Ski er vi imidlertid svært opptatt av å se tilbake på om noen av disse forholdene faktisk har vært kritikkverdige, sett fra kommunens ståsted. Ordfører Hanne Opdan har derfor oversendt saken til Kontrollutvalget, slik at de kan vurdere om man bør gjøre en revisjon i denne saken.

Kommentarer til denne saken