Tid for samhold

Gruppeleder for KrF i Nordre Follo, Simen Bondevik.

Gruppeleder for KrF i Nordre Follo, Simen Bondevik. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi står inne i en veldig spesiell og utfordrende situasjon med spredning av coronaviruset. Og vi har dessverre fått det første dødsfallet også her i Nordre Follo. Mine tanker går først og fremst til alle som er direkte berørte av dette.

De siste dagene har jeg deltatt på en rekke møter i formannskapet her i kommunen. Både temamøter om coronasituasjonen og ordinære formannskapsmøter med saksbehandling. Selvfølgelig digitalt på teams.

Etter disse møtene sitter jeg igjen med to følelser: takknemmelighet og trygghet. Takknemlig for alle som står i førstelinjen - helsearbeidere, renholdspersonale, butikkarbeidere og andre i samfunnskritiske funksjoner. Og jeg føler en trygghet fordi administrasjonen gjør en fantastisk jobb med å begrense spredning av smitten og å holde hjulene i gang i kommunen.

Men den viktigste jobben for å begrense spredningen av viruset ligger ikke hos oss som lokalpolitikere eller hos kommuneadministrasjonen. Den viktigste jobben ligger hos oss som enkeltmennesker. Vi må overholde myndighetenes råd. Det betyr vask hendene, hold to meters avstand fra folk, begrens sosial aktivitet så mye som mulig og hold deg hjemme dersom du har mulighet. Hytteturen må du også vente med. Husk at smittevernsreglene også gjelder på kunstgressbaner og skateparker. Ikke vær samlet mer enn strengt nødvendig og hold avstand til hverandre.

Jeg er sikker på at vi skal komme oss gjennom dette sammen. Men da trengs det en innsats fra hele lokalsamfunnet. Og er du ikke bekymret for smitten selv - vær det for bestemoren din, kollegaen din med hjertesykdom, vennen din med diabetes og sønnen din med astma.

Det kommer bedre dager. Men det krever en innsats fra oss alle nå. Dette er ikke tiden for å tenke jeg, dette er tiden for å tenke vi.

Simen Bondevik, Gruppeleder, Nordre Follo KrF

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken