Ski: Vær stolte!

Utsyn: Tidligere ordfører i Ski, Tuva Moflag, har vært på besøk i New York og Washington og har gjort seg noen tanker om mennesker som er på flyttefot.

Utsyn: Tidligere ordfører i Ski, Tuva Moflag, har vært på besøk i New York og Washington og har gjort seg noen tanker om mennesker som er på flyttefot.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerMine barn har klassekamerater som har flyktet fra krig i Syria, men også klassekamerater som har flyttet fra økonomiske nedgangstider i Hellas, og klassekamerater med svenske og danske foreldre som har ønsket seg spennende jobber i hovedstadsområdet.

Som del av Stortingets delegasjon til FNs generalforsamling har jeg lærerike dager i New York og Washington. Mennesker som flytter på seg, migrasjon, er et av de store temaene her i FN. Både mennesker som er på flukt på grunn av krig og konflikt, mennesker som må flytte på grunn av klimaendringer og økonomisk vanskeligstilte mennesker som ønsker bedre fremtidsutsikter for sine familier.

Flere av disse menneskene blir våre naboer i Ski kommune. Hvor godt de lykkes her i Norge og i vår kommune handler om hvordan vi som lokalsamfunn tar dem imot og inkluderer dem i vårt hverdagsliv. Som politiker er det nyttig å løfte blikket og få kunnskap om de store utfordringene utenfor vårt eget nærområde. Noe av det som slår meg er hvor tett de globale og de lokale utfordringene og oppgavene henger sammen.

Globale utfordringer krever gode lokale løsninger. Min opplevelse som innbygger og mine erfaringer fra tiden som ordfører, er at Ski har mye å være stolte av. Vi skaper en rekke arenaer der barn og familier kan bli kjent og skape relasjoner.

Hva som er bra, hva som kan bli bedre

Vi har en aktiv og inkluderende kirke som arrangerer middag på tvers, vi har organisasjoner som Røde Kors som arrangerer flerkulturelle kvelder og kobler flyktninger med guider som kan være en samtalepartner og døråpner i det norske samfunnet. Forrige uke arrangerte Kjeller’n og Ski IL Alliansen «Ung i Ski», mens flere aktører på Langhus har gått sammen om å arrangere ungdomskvelder her. For ikke å snakke om den store Halloween-festen som ildsjeler har dratt i gang. I en oppsummering av hva som er bra, kan det også være lurt å tenke på hva man kan gjøre enda bedre. Som mamma har jeg vært opptatt av at alle barna i klassen blir inkludert.

Som voksen skal jeg tenke mer på at foreldrene også kan trenge en samtalepartner og venn. Jeg oppfordrer alle i Ski til å tenke på hva akkurat du kan bidra med. Kort oppsummert fra FN og andre siden av Atlanteren: Keep up the good work!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags