Gå til sidens hovedinnhold

Mr. Wilkinson, I presume?

Bård Vegar Solhjell

Akershus SV

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Stortingsvalget er et partivalg, men også et personvalg. Et godt argument for å stemme på SV og førstekandidat Nicholas Wilkinson i Akershus.

Jeg har vært så heldig å få representere Akershus på Stortinget i åtte år. I år stiller jeg ikke til valg. Tiden var inne for et skifte, etter mange år i politikken.

Mange har takket meg for innsatsen, noe jeg setter pris på. Men den viktigste takken må gå motsatt vei. Å sitte på Stortinget har vært en stor ære, kanskje den største jeg vil få oppleve i mitt liv. Det er velgerne i fylket som har valgt meg og gitt meg den utrolig spennende og viktige jobben jeg har hatt, det er jeg svært klar over. Derfor; takk for tilliten.

Men jeg vil ikke nøye meg med takk, jeg vil også peke videre. Jeg som andre politikere får mange spørsmål i valgkampen, når vi står på stand eller deltar i en debatt. Et av spørsmålene jeg får oftest – enten det er i Sandvika, på Jessheim eller toget fra Sonsveien – er hvem den nye listetoppen er. Et naturlig spørsmål, da vi både stemmer på partier og personer.

Og få uker før valget er det ingen ting jeg gjør mer frimodig enn engasjert å fortelle hvor flink han er, og hvordan han vil videreføre og styrke det arbeidet jeg har gjort.

Vår nye listetopp er Nicholas Wilkinson fra Oppegård.

Han er ung og kraftfull, under 30. Han har det bunnløse engasjementet og optimismen som man trenger i politikken, og som er en viktig ressurs for å bli valgt og legge ned en enorm innsats. Han er rød, grønn og også liberal.

Han er klok og kunnskapsrik. Han er heldigvis bredt engasjert både for en bedre skole, mot ulikhet og for en bedre klimapolitikk. Han har store kunnskaper om transport, bolig og kompetanse, viktige temaer i vår region.

Jeg liker at han er nytenkende og uredd. I politikken er det for mange som har bare går opptråkkede stier. Sånn er ikke Nicholas. Han tør å gå på tvers av det det store flertallet i Norge eller SV mener, dersom han er overbevist om det. Og han letter nye forslag og fremmer forslag når det trengs endring.

Kanskje vipper du mellom SV og andre partier? Vit at Nicholas har kraften til å representere det beste i SV. Kanskje kjenner du til meg, og har satt pris på måten jeg representerte SV og Akershus på? Vit at Nicholas kan videreføre og styrke det.

Selv kommer jeg til å stemme SV uansett ved valget i høst, det må jeg innrømme, men jeg gjør det med ekstra trygghet og glød når jeg skal legge nedi stemmeurna med Nicholas Wilkinson sitt navn øverst.

Kommentarer til denne saken