Veien frem for Nordre Follo Kommune - var det virkelig dette Arbeiderpartiets velgere ønsket seg?

Sara N. Habberstad, Kommunestyrerepresentant for Høyre

Sara N. Habberstad, Kommunestyrerepresentant for Høyre Foto:

Av
DEL

LeserbrevVi var nok flere både hos Høyre og Arbeiderpartiet som måtte svelge hardt og trekke pusten dypt noen ganger da intensjonsavtalen om samarbeid ble klar. Det skal vi ikke verken avfeie eller kimse av på noen av sidene.

At det ideologiske grunnlaget for partiene er svært forskjellig er klart, og alle vi som har valgt å bruke tiden vår i ett av partiene har selvsagt valgt det vi har valgt nettopp fordi vi identifiserer oss med dette partiets ideologi, og mener at det er det beste for at verden skal bli det beste den kan bli for alle. Dette er forskjeller som vi skal respektere og anerkjenne.

Men når man rekker å summe seg og løfte blikket, er det også behov for å se på den praktiske politikken man har gått til valg på. Uansett hva man mener om ideologi er det ikke tvil om at både Arbeiderpartiet og Høyre gikk inn i dette valget med samme mål; vi ville begge sikre solid styring, sikker økonomi og trygghet for innbyggerne, og gi Nordre Follo best mulig hjelp under og etter fødsel. Det var dette vi lovte velgerne, og det er dette velgerne vil se. Det er viktig også å huske på her at våre velgere er flest mennesker. Selv om Høyre og Arbeiderpartiet har mistet velgere siden sist valg, er antallet velgere er uansett det som betyr noe.

For oss i Høyre er det ikke minst en plikt å kjempe for å få gjennom den saken vi gjennom hele valgkampen har hatt aller øverst, og som dermed er det vi først og fremst har lovet våre velgere, nemlig å arbeide for at Nordre Follo Kommune skal bygge opp gode helse- og omsorgstjenester som skal sikre at vår kommune er en trygg kommune å bo i hele livet ikke bare idag og om fire år, men også fremover ettersom det man gjerne kaller "eldrebølgen" blir mer merkbar. Dette krever prioritering, og denne prioriteringen er umulig å få til dersom man også skal tilfredsstille flere partier med fokus på ulike enkeltsaker som alle har en kostnad og en prioritet.

På samme måte har Arbeiderpartiet gått til valg på skole og oppvekst, og ønsker å prioritere oppbygning her. Prioritering på hovedoppgavene mens man tar hensyn til helheten med klima, miljø, kultur, idrett og alle andre forhold som betyr noe for hele befolkningen krever at man også ser til denne helheten, og ikke bare den enkelte sak. Jeg legger til grunn at det var disse tankene som stod i forsetet da Arbeiderpartiet besluttet å foreslå et samarbeid med Høyre sist uke.

På denne bakgrunn besluttet vi i Høyres kommunestyregruppe at man til tross for store ideologiske forskjeller, og til tross for at man da ville måtte gå fra samarbeid med gode samarbeidspartnere over lang tid i kommunestyret, burde godkjenne intensjonsavtalen med Arbeiderpartiet. På samme bakgrunn godkjente senere også Høyres medlemmer forslaget. Ingen tvilte på at det ville bli vanskelige stunder for begge parter, men det viktigste er å sikre grunnlag for å levere det man har lovet velgerne.

Det var utvilsomt en trist dag i går, da vi fikk beskjeden om at Arbeiderpartiet velger å starte arbeidet uten tydelig og rettet fokus og prioritering, men med ikke mindre enn 30 mål å arbeide mot i perioden. I praksis er dette ikke en klar prioritering på noe punkt.

Var det virkelig dette Arbeiderpartiets velgere ønsket seg?

I årene som kommer vil vi i Høyre i opposisjon så langt det er mulig arbeide for at det holdes fokus på oppbygning av Nordre Follo som en best mulig kommune for alle innbyggere på sikt. Dette målet er tross alt det ene store som vi alle må enes om.

Sara Neumann Habberstad, Kommunestyrerepresentant for Høyre, Greverud

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags