Vi kan fortsatt løse klimakrisen

Klart vi kan få til de nødvendige klimakuttene i Nordre Follo i årene fremover. Det handler om vilje, den viljen har MDG.

Klart vi kan få til de nødvendige klimakuttene i Nordre Follo i årene fremover. Det handler om vilje, den viljen har MDG. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er ennå mulig å få til nødvendige utslippskutt innen 2030. Men det forutsetter at folket velger politikere som forplikter seg til kutt.

Ifølge FNs klimapanel må alle klimautslipp halveres i løpet av de neste 11 årene om vi skal unngå farlige klimaendringer. Dette kan vi selvsagt få til i Nordre Follo. Min eneste bekymring i sakens anledning: de borgerlige partiene. For mens resten av verden snakker om klimaproblemet som menneskehetens største utfordring har Høyre og Krf systematisk stemt ned de fleste av MDGs klimaforslag i Oppegård de siste fire årene.

Like selvsagt som MDG foreslo klimaregnskap, klimakutt, klimanøytrale bygg, innfasing av solkraft, bildelingsordninger, færre parkeringsplasser, flere og bedre sykkelveier – for å nevne noe; like sikkert stemte Høyre og Krf oss ned ved de fleste anledningene.

Jeg har ofte lurt på hvorfor Høyre og Krf ikke tok større klimaansvar i Oppegård. Det er jo ikke nevneverdig uenighet om at klimaendringene skjer nå, at de er menneskeskapte og at vi må kutte disse utslippene til et minimum raskest mulig om Jorda skal være beboelig for våre etterkommere.

Vi som lever nå er den første generasjonen som merker klimaendringene på kroppen, men trolig den siste som kan forhindre total økologisk kollaps. Hvorfor tar da ikke Høyre og Krf større ansvar – verken i regjering eller i Oppegård?

Etter at MDG kom med i det rødgrønne byrådet i Oslo i 2015 har klimagassutslippene i hovedstaden gått ned med 16 prosent ifølge tall fra Miljødirektoratet. Grønn politikk – som satsing på mer kollektivtrafikk og bygging av nye sykkelveier – gir resultater.

Jeg garanterer at en stemme til MDG er en stemme for raskest mulig reduksjon av klimagassutslippene i Nordre Follo. Selvsagt kan vi bli en foregangskommune på vei mot lavutslippssamfunnet, slik det står i den ambisiøse kommuneplanen for Nordre Follo. Det er håp – men det forutsetter at det er politikere som forplikter seg til kutt som velges.

Jens Nordahl, Gruppeleder MDG Oppegård og kandidat nr. 15 MDG Nordre Follo, Kolbotn

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags