Vi kan ha de beste skolene i Nordre Follo

Av
DEL

LeserbrevElevenes læringsresultater øker ikke i Norge. Vi bør styrke barna i kommunen vår. SV vil ha flere lærere, bygge opp laget rundt elevene med mat, trening og lekser i skoletiden.

Læringsresultatene har stått nesten stille i Norge fra 2013 til 2019. Resultatet for lesing går nedover. I 2014-15 var 26,2 % av elevene på nivå 3 (det beste). I 2018-19 var 22,3 % på nivå 3.

Mange ungdommer slutter på skolen. De gjennomfører ikke videregående skole. Kommunen vår bør være bedre. Hvis du stemmer SV, vil vi bruke stemmen din for å bedre skolene i Nordre Follo, Ås og alle andre kommuner i Norge.

Lærerne er de viktigste for å lære opp barna. Barna lærer mindre hvis lærerne har mindre tid til barna.

SV vil ansette flere lærere for å ha mere tid til barna. Hvis en klasse har 30 elever, er det vanskelig for læreren å hjelpe alle elevene. Alle barn bør få muligheter til å utvikle seg ut ifra egne forutsetninger.

Mange av de eldre lærerne var gode lærerne, men Høyre og FrP har avskiltet disse. Dette fordi lærerne ikke ønsket livslang etterutdanning. Skolene trenger flere lærere for å fylle dette hullet. I dag har 13,5 % av alle lærerne i Norge mangelfull utdanning. Noen er ikke en gang ferdig med videgående skole.

SV vil ansette flere lærere, og ikke avskilte dyktige og erfarne lærere.

Når barna er slitne og sultne lærer de lite. Hvis barna er mette og uthvilte, lærer de bedre. Mat, trening og lekser på skolen er bra for læring bedre for barna.

Hjemmelekser er gammeldags. Skolelekser er å jobbe med lekser på skolen med lærere, eller andre kompetent voksne. Puggeskolen og hjemmelekser var viktig på 1900-tallet, men ikke nå.

SV vil at alle barn skal ha mer tid med lærerne. Vi vil ansette flere, gode lærere. Vi vil bygge opp laget rundt elevene med mat, trening og lekser på skolen.

Nicholas Wilkinson, Stortingsrepresentant, Tårnåsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags