Vi må gjøre det lettere for unge å kjøpe bolig

Av
DEL

LeserbrevDen sterke prisveksten på boliger i Nordre Follo er i ferd med å skape nye klasseskiller. Boligprisene i vårt område nærmer seg faretruende de svært høye Oslo-prisene. Mange ser at avstanden til boligdrømmen stadig øker. Unge, enslige og andre med lav eller middels kjøpekraft har ikke penger til å kjøpe sin egen bolig.

Vi må sikre at de med dårlig råd, som våre unge som vil etablere seg her, har en reell mulighet. Det samme gjelder for de som etter samlivsbrudd, må finne seg en ny bolig.

For oss som var unge i Ski på 1960 og 1970-tallet, var muligheten for en borettslagsleilighet oppnåelig. Kommunen sto for en betydelig bygging og omsetning av boliger.

Grunnet krakket i økonomien fra 1989/90, ble det brått en sterk nedgang i salget av boliger. Etter den tid har ikke kommunen tatt på seg oppgaven som boligutvikler. Mulighetene fra 1994 for å omdanne borettslag til sameier, førte til økning i boligprisene. Fortsatt vil mange gjerne kjøpe seg sin egen bolig. Men det avhenger av penger. Mye penger!

Enkelte er heldige som har foreldre eller besteforeldre, som har mulighet for å gi økonomisk støtte. Men det gjelder langt fra alle. Mange sliter med å få lån i banken, enten fordi de ikke klarer å spare nok penger til å nå kravet om 15 % egenkapital, eller fordi deltidsarbeid eller midlertidige arbeidsforhold gjør at banken ikke tar sjansen på å gi dem lån.

Dette skaper store forskjeller i samfunnet. Nå må politikerne ta tilbake makten over boligpolitikken! Under Høyrebølgen på 80-tallet tømte Kåre Willoch den boligpolitiske verktøykassa. Høyre overlot boligutbygginga til det kommersielle markedet. Det må vi gjøre noe med! Vi må derfor satse på det boligsosiale arbeidet, slik at alle skal kunne bo trygt og godt.

Nordre Follo Arbeiderparti vil bl.a: - Kreve forskjellige boligtyper med en mangfoldig boligmasse, slik at det blir boliger til alle.

- Ha en reell nysatsning på sosial boligbygging. Det må etableres et variert boligtilbud.

- Bedre samarbeid mellom ulike instanser i kommunen. Det vil gjøre det lettere å nå målet om at flest mulig skal kunne skaffe seg sin egen bolig.

Kjell-Arne Ekeberg, 7. kandidat på Nordre Follo Arbeiderpartis liste ved kommunevalget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags