Viken - dyr og mindre folkestyrt

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Håper at Frp tar konsekvensene av ønske om mer folke-styre og mindre byråkrati-styre, og går imot sammenslåing av Østfold, Buskerud og Akershus.

DEL

Frp ledere i Viken; Kierulf, Jensen, Limi og Gustavsen (ØB 20.7), vil ha frem ressursbruken ved å slå sammen Buskerud, Østfold og Akershus. De ønsker ikke dyre bygg, flere byråkrater eller logo som koster.

Når en slår sammen er det nødvendig med ny logo, bygg for en felles administrasjon som er lovet flere oppgaver fra staten. Jo større organisasjon dess flere toppledere med høye lønninger. Deres makt og lønn blir høyere jo flere underordnede de skaffer seg. Den muligheten øker med økende avstand til velgere og folkevalgte.

Større innflytelse

Frp har ønsket at folk skal få større innflytelse på politikken (bl.a. ved folkeavstemninger), det taler imot å flytte avgjørelser til større enheter. Frp ønsker minst mulig byråkrati. Det løses ikke ved å nedlegge fungerende fylkeskommuner, og overføre deres oppgaver til stat og kommune som har lite kompetanse og kapasitet til å behandle de sakene demokratisk.

Sammenslåing fører ofte til mer på anbud som gir nytt byråkrati både i offentlig og privat virksomhet. Ved anbud mister noen jobben, og folk uten erfaring får den. Det gir elite og byråkrati enda mer makt.

Håper at Frp tar konsekvensene av ønske om mer folke-styre og mindre byråkrati-styre, og går imot sammenslåing av Østfold, Buskerud og Akershus.

Et vedtak gjelder til et nytt er gjort.

Trygve Roll-Hansen, Ås

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags