I VG kunne vi nylig lese at «Alle skal med – for å slå opp Ap-telt». I Sortland hadde personer fra flere politiske partier samarbeidet for å hjelpe Arbeiderpartiet med å rigge opp valgkampsteltet. For oss som har drevet med valgkamp i 4-5 uker vet jo at det stort sett er sånn i hele landet. I hvert fall her i Ås. Vi hjelper hverandre. Vi er uenige om mye, men vi er venner og vel forlikte. Det er en viktig verdi å ta vare på.

Når vi står på stand er det en felles dugnad som vi alle stiller frivillig opp på. Vi jobber for å få frem hva våre partier står for og oppfordrer flest mulig til å stemme. Det er viktig for demokratiet vårt. Det er meningsfullt.

Lørdagens voldshendelse på Vinterbrosenteret var en strek i regningen. Lørdag var som vanlig partiene ute på stand i Ås sentrum og på Vinterbro. Stemningen var god. Folk smilte. Og som vanlig hjelper partiene hverandre. En mann klarte å ødelegge ved å slå ned en av våre på stand. Helt uprovosert. Vi vet ikke grunnen, men vi tar selvfølgelig avstand fra slike handlinger. Sånn vil vi ikke ha det.

Samtidig vil vi understreke at vi står sammen om å ta avstand fra slike handlinger. Dette er første gang vi har opplevd noe slikt i Ås. De fleste innbyggerne vi møter på stand er blide og trivelige mennesker. Og de som ikke vil prate med oss smiler, og går videre. Det skal være en positiv og trygg opplevelse å være politisk engasjert i Ås. Demokratiet står stødig i Ås. Det slår vi ring om.


Live Holck Johannessen, leder Ås Arbeiderparti

Nils Sopp, leder Ås Høyre

Siv Flaathe, leder Ås Rødt

Kjersti Bakkebø Fjellstad, leder Ås SV

Torill Horgen, leder Ås Frp

Øistein Larsen, leder Ås Sp

Jorunn Nakken, leder Ås Venstre

Paul Bolus Johansen, leder Ås Krf

Gunnar Bengtsson, leder Ås MDG